Η Τσέλσι φιλοξενείται απόψε από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ενόψει της ρεβάνς του 3-1 στο Λονδίνο, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, οι «μπλε» πρέπει να καταφέρουν να «σιωπήσουν» παίκτες κλειδιά των Μαδριλένων για να γυρίσουν στην Αγγλία με την πρόκριση.
Η Τσέλσι δεν κατάφερε να κρατήσει τον Καρίμ Μπενζεμά μακριά από το γκολ στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Στάμφορντ Μπριτζ, με το τελικό 3-1 να αφήνει ελάχιστες πιθανότητες στους Λονδρέζους για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Απόψε, η αποστολή της είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη απέναντι σε μία Ρεάλ που θέλει πάση θυσία να προκριθεί στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους πρωταθλητές Ευρώπης.
Ωστόσο, οι «μπλε» πρέπει να προσέξουν κάποια σημεία-κλειδιά για να φύγουν με την πρόκριση από την Ισπανική πρωτεύουσα. Αρχικά, ο περιορισμός του Βινίσιους αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει αποδείξει πως στους κενούς χώρους, που δεδομένα θα αφήσει η Τσέλσι, είναι ικανός να γίνει σημαντική απειλή για την εστία του Εντουάρντ Μεντί.
Βασική ανάγκη είναι και η κυριαρχία στη μεσαία γραμμή. Με τους Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρος να οργανώνουν όλο το παιχνίδι της «Βασίλισσας», η ομάδα του Τόμας Τούχελ πρέπει να νικήσει κατά κράτος τις μονομαχίες και τις πρώτες μπάλες και να παραμείνει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, διατηρώντας την κατοχή.
Παράλληλα, πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευάλωτη άμυνα της Ρεάλ όσο αναφορά τις σέντρες. Όπως απέδειξε και η Μπαρτσελόνα στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Μπερναμπέου πετυχαίνοντας δύο τέρματα με κεφαλιές των Ομπαμεγιάνγκ και Αραούχο, η ομάδα του Αντσελότι δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις πλαγιοκοπήσεις και τις σέντρες των αντιπάλων της.
Φυσικά, εννοείται πως η Τσέλσι θα πρέπει να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις ενέργειες του Καρίμ Μπενζεμά, καθώς αν δεχτεί γκολ, οι πιθανότητές της για πρόκριση ελαχιστοποιούνται.