Με την εμφάνιση της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και την μεγάλη νίκη της η Ομόνοια δείχνει να επανέρχεται την κατάλληλη στιγμή και έτοιμη να σώσει μια χρονιά που έδειχνε χαμένη.
Η αλήθεια να λέγεται η προσγείωση ήταν ανώμαλη στο πρωτάθλημα και έφερε μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο της ομάδας. Από πρωταθλήτρια, έπεσε στο β’ γκρουπ αλλά δείχνει να βρίσκει τις δυνάμεις και τα ψυχικά αποθέματα για να επανέλθει.
Το ταρακούνημα έγινε με την απομάκρυνση του πιο επιτυχημένου προπονητή στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας Χένινγκ Μπεργκ, μια απόφαση που… δίχασε σε μεγάλο βαθμό αλλά αποδεικνύεται σωστή.
Με τον Λένον η ομάδα δείχνει να αποκτά την χαμένη αυτοπεποίθηση της και το πιο σημαντικό τον χαρακτήρα της στο πιο κρίσιμο σημείο.
Μπήκαν οι βάσεις για πρόκριση στον τελικό, η ομάδα δείχνει ικανή να σηκώσει το τρόπαιο και τότε ανοίγει ο δρόμος για να ξεχαστούν όλα όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα με την αποτυχημένη πορεία.
Η Ομόνοια (αν κατακτήσει το Κύπελλο) θα μπει κατευθείαν στην κλήρωση του γ’ προκριματικού του Europa League, με μια πρόκριση θα σφραγίσει θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο (Conference League), με δύο προκρίσεις θα μπει ομίλους Europa League, ενώ θα έχει και δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση που αποκλειστεί από τον πρώτο αντίπαλο που θα βρει μπροστά της.

Χρίστος Χρίστου