Μπορεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να μην κατάφερε να προκριθεί στα playoffs της EuroLeague και να ολοκλήρωσε νωρίς την ευρωπαϊκή του πορεία τη φετινή σεζόν όμως έχει λόγο να χαμογελάει και αυτός δεν είναι άλλος από την εξαιρετική χρονιά που διανύει ο Γιώργος Παπαγιάννης στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας ψηλός των πρασίνων ολοκλήρωσε τη regular season ως πρώτος σε ριμπάουντ και μπλοκ στη διοργάνωση ξεπερνώντας μάλιστα τον θηριώδη, Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ. Ο Παπαγιάννης έκλεισε την κανονική περίοδο με μέσο όρο 8.2 ριμπάουντ ανά ματς σε συνολικά 29 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, την ώρα που ο Ταβάρες έμεινε πίσω του με 7.8 έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι παραπάνω.

Την πεντάδα των κορυφαίων ριμπάουντερ κλείνουν ο Νίκο Μέλι της Αρμάνι Μιλάνο (6.7), ο Τόνιε Τζέκιρι της Ούνικς (6.5) και ο Λουκ Σίκμα της Άλμπα Βερολίνου (6.3). Μάλιστα ο Γιώργος Παπαγιάννης ξεπέρασε κατά πολύ τον περσινό του μέσο όρο καθώς τη σεζόν 2020-21 είχε μέσο όρο 5.4 ριμπάουντ σε 32 παιχνίδια.

Οι κορυφαίοι ριμπάουντερ της regular season στη EuroLeague

  1. Γιώργος Παπαγιάννης (8.2)
  2. Γουόλτερ Ταβάρες (7.8)
  3. Νίκολο Μέλι (6.7)
  4. Τόνιε Τζέκιρι (6.5)
  5. Λουκ Σίκμα (6.3)

Αυτή δεν ήταν η μοναδική διάκριση για τον Έλληνα διεθνή όμως ο οποίος αναδείχθηκε και ο κορυφαίος μπλοκέρ της regular season. Ο Παπαγιάννης κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο έχοντας 50 τάπες (μέσο όρο 1.7) αντί 49 του Ταβάρες (μέσο όρο 1.6).

Μάλιστα τον φετινό μέσο όρο του Ταβάρες (1.6 τάπες ανά ματς) τον είχε ο Παπαγιάννης την περσινή αγωνιστική σεζόν στη διοργάνωση.