Δεν έφερε κάτι… καινούριο η άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ. Το ότι οι πρόεδροι των ομάδων θα συναντηθούν με τον Μίλοραντ Μάζιτς τις επόμενες μέρες ή ότι θα ακολουθήσει συνάντησή τους με την ομοσπονδία, δεν είναι κάτι που μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Έγιναν αρκετές το προηγούμενο διάστημα και το μόνο που κατάφεραν, ήταν μια τρύπα στο νερό…
Ούτε αποτελεί είδηση ασφαλώς το ότι θα συνεχιστεί η κάθοδος των ξένων διαιτητών στους αγώνες του α’ γκρουπ μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Αυτό που μάλλον ενδιαφέρει περισσότερο είναι το τι λέχθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ από τους πλείστους παρευρισκόμενους και οι θέσεις που εξέφρασαν αρκετές ομάδες.
Ο Μίλοραντ Μάζιτς πλέον δεν στηρίζεται από κανέναν. Με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες, μοιάζει απίθανο να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι ο Σέρβος. Απ’ εκεί και πέρα, ήταν πολύ έντονος το μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ, Ιωσήφ Φράγκος, ο οποίος εξέφρασε σφοδρά παράπονα για τον ορισμό Κύπριου διαιτητή στον πρώτο ημιτελικό με τον Εθνικό, κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ αναφέρθηκε και στον Αθλητικό Δικαστή, τονίζοντας ότι «πρέπει να παραιτηθεί άμεσα».
Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς, έκανε λόγο για τον τρόπο λειτουργίας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ κι ότι δεν πρέπει να γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις. «Υπάρχουν κάποιοι που είναι σοβαροί και κάποιοι άλλοι που συνεχώς μιλούν δημόσια. Αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά και συμφώνησαν όλοι πως μέχρι το τέλος της σεζόν, κανένα μέλος της Εκτελεστικής δεν θα προβεί ξανά σε δηλώσεις.
Παρεμπιπτόντως, τόσο ο Χαμπουλλάς, όσο και ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης κι ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας, Δημήτρης Γρηγόρη, ζήτησαν όπως επιστρέψει άμεσα στους ορισμούς ο Νικόλας Νεοκλέους, καθώς η… καρατόμησή του δεν έγινε με το σωστό τρόπο, κάτι ωστόσο που δεν πρόκειται να συμβεί (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, εξέφρασε τη θέση του για το θέμα του Νεοκλέους και απευθύνθηκε στους υπόλοιπους προέδρους, λέγοντάς τους πως «τόσο καιρό στηρίζατε τον Μάζιτς και φωνάζετε τώρα, ενώ εμείς φωνάζαμε από την αρχή»! Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης, από την πλευρά του απολογήθηκε για την ανάρτησή του μετά το τέλος του αγώνα κυπέλλου με την Ανόρθωση.

Ανδρέας Βεντούρης