Ο Χουάν Μάτα κλείνει τα 34 του χρόνια, αλλά έχει πάψει να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Κανείς άλλωστε δεν έχει καταλάβει τον ρόλο που έχει πλέον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς κυρίως δεν περνάει στο ματς ούτε ως αλλαγή και όταν… συμβαίνει, οι περισσότεροι αναρωτιούνται αν μπορεί ή δεν μπορεί να προσφέρει. Ο Ισπανός έχει δώσει πολλά στους «κόκκινους διαβόλους», αλλά τα τελευταία χρόνια ο χρόνος συμμετοχής του περιορίζεται. Μιλάμε για 12 εμφανίσεις από το 2020 και έπειτα στην Premier League, με το ¼ αυτών να λαμβάνει χώρα φέτος, δίχως να έχει πάρει μέρος σε κάποιο γκολ ή κάποια ασίστ της ομάδας του. Ωστόσο, αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ο ίδιος που στην σεζόν 2014-15, μας έκανε να θυμόμαστε για έναν λόγο παραπάνω το τελευταίο ματς του Στίβεν Τζέραρντ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Άγγλος, «θρύλος» της Λίβερπουλ περνά στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και… αποβάλλεται λίγα δευτερόλεπτα μετά. Οι «κόκκινοι» μένουν χωρίς τον ηγέτη τους και ο Χουάν Μάτα επιλέγει να τους κάνει να μην ξεχάσουν για κανέναν λόγο την εν λόγω αναμέτρηση. Σκοράρει με ένα απίστευτο ψαλιδάκι με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, κάνει δύο τα γκολ του και γίνεται ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, συνδυάζοντάς την με το καλύτερο γκολ της καριέρας του.

Από εκεί και μετά ξεκινά η ελεύθερη πτώση. Για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να περνά στο ματς με την Άρσεναλ από τον πάγκο και ο κόσμος της ομάδας να μην ενθουσιάζεται, δίχως να… φταίει.
Ο Μάτα βίωσε μεγάλη φθορά με τον χρόνο και ένας φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχολίασε μετά το ματς πως δεν είναι δυνατό να μπαίνει ο συγκεκριμένος παίκτης ως αλλαγή και να είναι καλύτερος από όσους έπαιζαν πριν. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη… ήττα για τον 34χρονο πλέον Χουάν Μάτα!