Στήνεται…χοντρό παρασκήνιο εν όψει της εκτελεστικής επιτροπής που θα συνεδριάσει την Τρίτη το απόγευμα στην παρουσία του Μίλοραντ Μάζιτς.
Το αντικείμενο της συνεδρίας που αφορά τους υποβιβασμούς συγκεκριμένων διαιτητών, με υπόδειξη και επιθυμία του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη από την περασμένη Πέμπτη, όταν γνωστοποιήθηκε, άρχισε ένα πάρε-δώσε με την έννοια των συζητήσεων κατά πόσο τελικά θα εγκριθεί στην ολότητα αυτό που θέλει ο Σέρβος.
Οι Νικόλας Νεοκλέους, Λούκας Σωτηρίου, Βασίλης Δημητρίου, Αναστάσης Αναστάση, είναι οι τέσσερις διαιτητές που είναι στο μικροσκόπιο για υποβιβασμό με τις νεότερες πληροφορίες μάλιστα, να θέλουν το Μάζιτς κάθετο και να μην συμβιβάζεται με κάτι άλλο και μάλιστα αφήνει να νοηθεί, πως αν δεν περάσει η εισήγηση του, τότε ίσως και να αποφασίσει να αποχωρήσει!
Παρασκηνιακά πάντως, κάποιες ομάδες, προσπαθούν να «γλιτώσουν» ένα ή δυο διαιτητές με τις πληροφορίες μάλιστα να θέλουν το Νικόλα Νεοκλέους να τυγχάνει εμπιστοσύνης και να θεωρείται λάθος ο υποβιβασμός του.


Αντίθετα, αυτός που φαίνεται «τελειωμένος» σχεδόν απ’ όλους είναι ο Βασίλης Δημητρίου. Όσον αφορά το Λούκα Σωτηρίου, υπάρχει αντίθετη άποψη, ότι είναι άδικο να «φαγωθεί».
Καθοριστική για την έκβαση της απόφασης, είναι η θέση του Μίλοραντ Μάζιτς, ο οποίος αναμένεται να επιχειρηματολογήσει για τους λόγους που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν οι υποβιβασμοί.
Συγκεκριμένα θα αξιολογήσει τα λάθη των συγκεκριμένων διαιτητών που κατά την άποψη του δεν δικαιολογούν την παραμονή τους στην α’ κατηγορία.
Θυμίζουμε τη σύνθεση της εκτελεστικής επιτροπής που αναμένεται να συνεδριάσει σε πλήρη μάλιστα απαρτία:
1.Γιώργος Κούμας Πρόεδρος
2.Ευριπίδης Λοϊζίδης Μέλος
3.Ιωάννης Τσαγγάρης Μέλος
4.Μιχάλης Μίτας Μέλος
5.Φοίβος Βάκης Γενικός Γραμματέας
6.Γιώργος Φαντάρος Βοηθός Γενικός Γραμματέας
7.Ευάγγελος Μούσκος Αντιπρόεδρος
8.Μιχάλης Ππεκρής Αντιπρόεδρος
9.Νίκος Νικολάου Αντιπρόεδρος
10.Φώτης Φωτίου Αντιπρόεδρος
11.Χάρης Λοϊζίδης Αναπληρωτής Πρόεδρος
Στο μεταξύ, η απόφαση της εκτελεστικής, θα προκύψει χωρίς την ενημέρωση προς το ΣΔΚ, αφού παρά το γεγονός ότι έστειλε επιστολή και ζητούσε συνάντηση (σήμερα) για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα, η ΚΟΠ δεν απάντησε στο αίτημα και όπως όλα δείχνουν η ενημέρωση (αν γίνει) θα ακολουθήσει της απόφασης.

Μιχάλης Παπαγεωργίου