Είναι απ’ τις περιπτώσεις που η ήττα πληγώνει περισσότερο. Που σε ωθεί να αναρωτιέσαι αν ήταν καλύτερα να χάσεις με καθαρό σκορ παρά μ’ αυτόν τον τρόπο. Το αποτέλεσμα και κυρίως το πώς έχασε από το ΑΠΟΕΛ, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση στις τάξεις της ΑΕΚ, ωστόσο θα πρέπει να μην επιτρέψει να την πάρει από κάτω. Διότι όντως είναι απ’ τις ήττες που αν δεν καταφέρεις να δείξεις χαρακτήρα, θα σε επηρεάσουν πολύ περισσότερο.
Πραγματικά δεν έχω σε τίποτα να διαφωνήσω απ’ όσα δήλωσε ο Νταβίντ Καταλά. Η ΑΕΚ δεν άξιζε να χάσει, αλλά έχασε διότι: α) δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, β) πλήρωσε τα δικά της λάθη, γ) Δεν είχε συγκέντρωση και καθαρό μυαλό στο τέλος.
Το φάουλ που έδωσε το ΑΠΟΕΛ στο τέλος ήταν ανεπίτρεπτο, όπως και η αντίδρασή της στο δεύτερο γκολ που δέχθηκε. Η ΑΕΚ όντως πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της, όπως το είπε ο ίδιος ο προπονητής της.
Φάνηκε όντως άτυχη, ιδίως στη φάση του πρώτου γκολ που δέχθηκε, στο γλίστρημα του (κορυφαίου μέχρι εκείνο το σημείο) Νικόλα Εγγλέζου, το οποίο για ένα χρονικό διάστημα στη συνέχεια φάνηκε να την επηρεάζει, όμως δεν της φταίει (μόνο) η ατυχία.
Όσο καλός κι αν ήταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ, έχουν μεγάλη ευθύνη οι επιθετικοί της που δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και καθαρό μυαλό για να τελειώσουν σωστά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Είναι μια ήττα που πονάει αρκετά, αλλά θα πρέπει να βρει τον τρόπο να σηκωθεί και να διαχειριστεί σωστά αυτό το αποτυχημένο αποτέλεσμα.
Η σεζόν έχει δρόμο ακόμη κι αυτό το ματς είναι ένα εξαιρετικό μάθημα για το άμεσο μέλλον. Όντως χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία, το θέμα από ‘δω και μπρος είναι να μην χάσει και τις επόμενες που θα της παρουσιαστούν!

Ανδρέας Βεντούρης