Για την τιμωρία (πρόστιμο) που επιβλήθηκε σε ποδοσφαιριστή Γ’ Κατηγορίας από το Δικαστήριο γιατί πόνταρε στο στοίχημα σε νίκη υπέρ της ομάδας του και τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο δικηγόρος του ΠΑΣΠ, Λοΐζος Χατζηδημητρίου.
«Απαγορεύεται δια νομοθεσίας να στοιχηματίζουν σε αγώνες της ομάδας τους και σε αγώνες των διοργανώσεων που αγωνίζεται η ομάδα τους. Είναι ποινικό αδίκημα, τιμωρείται με φυλάκιση.
Είχαμε χθες την πρώτη απόφαση, υπήρξε επιείκεια. Κατόπιν έρευνας της αστυνομίας, στοιχημάτισε μεγάλο αριθμό αγώνων της ομάδας του αλλά για καλή του τύχη, δεν είχε αλλότρια κίνητρα και ποτέ δεν στοιχημάτισε εναντίον της ομάδας του, ουδέποτε ήθελε να επηρεάσει με την απόδοσή του το αποτέλεσμα του αγώνα. Θα πρέπει να καταρτιστεί ένας κώδικας ηθικής και δεοντολογίας. Για να μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να είναι στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει πρώτα να υπογράφει τον κώδικα αλλιώς δεν θα μπορεί να αγωνίζεται. Ακόμη δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Το Δικαστήριο είπε ότι πρέπει να υπάρχει ένας τέτοιος κώδικας. Από τη στιγμή που δεν έγινε και μόνο ο ΠΑΣΠ ενημέρωσε γι’ αυτή τη νομοθεσία, τότε δεν μπορούσε να μην λάβει υπόψη αυτόν τον παράγοντα».

-Για το… παράθυρο μεταγραφών παικτών από Ουκρανία και Ρωσία: «Μπορούν να γίνουν μεγάλες ανακατατάξεις. Αυτά τα μέτρα που λήφθηκαν από τη ΦΙΦΑ μπορούν να μεταγραφούν τους επόμενους τέσσερεις μήνες σε άλλες ομάδες. Αν μια ομάδα όμως δεν έχει θέση στον κατάλογο Α, θα πρέπει να διαγράψει κάποιον άλλον. Αν είναι κάτω των 22 μπορεί να εγγραφεί στον κατάλογο Β, νοουμένου ότι η ομάδα δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό μη Ευρωπαίων παικτών».