Τα θέματα προγραμματισμού της νέας σεζόν μπορούν να περιμένουν. Προτεραιότητα για την Ανόρθωση αποτελεί η τρέχουσα και πολύ περισσότερο η πρώτη αναμέτρηση με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.
Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει νικήσει δύο φορές φέτος τους «γαλαζοκίτρινους» στο πρωτάθλημα και γενικώς μετράει πέντε σερί νίκες απέναντί τους! Συνολικά μετράει οκτώ διαδοχικά παιχνίδια αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες) κόντρα στην ομάδα της Λευκωσίας, από την οποία έχασε για τελευταία φορά στις 12 Ιανουαρίου 2019 με 4-0 στο ΓΣΠ.
Αυτό το σερί καλείται να διευρύνει στο αυριανό ματς, προκειμένου να αποκτήσει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς. Έχει ανάγκη η Ανόρθωση το καλό αποτέλεσμα όχι μόνο για το λόγο που προαναφέραμε, αλλά και για τη ψυχολογία της μετά την ήττα που δέχθηκε από την ΑΕΚ.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αρτυματά, Βερχόβετς και Ντέλετιτς. Ο Μιχάλης Ιωάννου αναμένεται να πάρει θέση στην ενδεκάδα μαζί με τον Χουσμπάουερ στη μεσαία γραμμή, ενώ θέση διεκδικεί και ο Χρυσοστόμου.
Πιθανότατα θα υπάρξει και αλλαγή στην άμυνα (αν όχι… αλλαγές), με τον Κορρέα να επανέρχεται στο αρχικό σχήμα. Δεδομένη η επάνοδος και του Ουάρντα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και είναι σίγουρο ότι θα πάρει ξανά φανέλα βασικού…

Ανδρέας Βεντούρης