Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε στην τεράστια πρόκριση επί της Γάνδης, αλλά με Λουτσέσκου και Μιτρίτσα κορυφαίους νίκησε (0-1) και πάλι την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αγκάλιασε τη 2η θέση και κοιτά… Ολυμπιακό.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος διατήρησε το 4-2-3-1 για την ΑΕΚ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, με τον Μισελέν στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μοχαμάντι στο αριστερό, ενώ το δίδυμο Μήτογλου-Τζαβέλλας παρέμεινε σταθερό στα στόπερ. Ο Χατζισαφί διατηρήθηκε στα χαφ, έχοντας δίπλα του φυσικά τον Κριχόβιακ. Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Μάνταλος, με τους Άμραμπατ και Τσούμπερ να κινούνται αριστερά και δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή. Στην κορυφή ο Αραούχο. Εκτός για τους γηπεδούχους οι Σιμόες, Λε Ταλέκ, Σβάρνας, Γέβτιτς και Γαλανόπουλος.
Πιο σημαντικά τα προβλήματα -κυρίως στα στόπερ- για τον «δικέφαλο του Βορρά» (Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα, με τον Αουγκούστο να βγαίνει τελευταία στιγμή από την αποστολή λόγω ίωσης!), με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να επιστρατεύει τον Φερνάντο Βαρέλα μετά τις 5 Δεκέμβρη! Πιστός στο 4-2-3-1 και ο Ρουμάνος τεχνικός. Στην εστία ο Πασχαλάκης, με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Βαρέλα και Σίντκλεϊ να αποτελούν την αμυντική γραμμή, από δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ οι Τσιγγάρας και Κούρτιτς. Σε ρόλο «δεκαριού» ο Ζίβκοβιτς, δεξιά του κινούταν ο Ζαμπά, αριστερά ο Μιτρίτσα, ενώ στην κορυφή ο Τσόλακ.

Το ματς:
Με πρέσινγκ ψηλά άρχισαν αμφότερες οι ομάδες, σε ένα πρώτο ημίχρονο με ένταση και πάθος, αλλά με ελάχιστες φάσεις. Σχετικά περισσότερο απειλητική η ΑΕΚ, με πιο δραστήριο τον Άμραμπατ. Αρκετά νωρίς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να δίνουν χώρο, έχοντας κατά νου να απειλήσουν στην κόντρα με τους ταχύτατους Ζαμπά, Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα. Κάτι που προσπάθησαν, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα στο ξεκίνημα.
Μόλις στο 2ο λεπτό η πρώτη φάση -και μάλιστα διαρκείας- για την ΑΕΚ, με το σουτ του Αραούχο σε πρώτο χρόνο να κόντραρει, ενώ εκείνο του Τζαβέλλα σε δεύτερο να φεύγει άουτ.
Στο 13′ ο Τσούμπερ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ύστερα από το παράλληλο γύρισμα του Άμραμπατ από δεξιά, ενώ στο 19′ ο δεύτερος πάτησε περιοχή με το τελείωμά του να κοντράρει.
Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ανά περιπτώσεις κυκλοφόρησε γρήγορα και ωραία την μπάλα, χαλώντας τα όμως στην τελική ενέργεια. Στο 36′ έλαβε χώρα η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Μετά από σέντρα από δεξιά και προβολή του Μισελέν, η μπάλα κόντραρε στον Μιτρίτσα στο ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Δυναμικό μπάσιμο στο δεύτερο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους. Κι αν στο 48′ ο Μισελέν επέστρεψε γρήγορα για να πραγματοποιήσει καίριο κόψιμο στον Μιτρίτσα, δεν συνέβη κάτι παρόμοιο στο 50′: Πολύ ψηλά η άμυνα της ΑΕΚ, ο τελευταίος -με καταπληκτική κάθετη- έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τσόλακ, ο οποίος εν συνεχεία κουβάλησε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα τον Στάνκοβιτς για το 0-1. Έγινε και έλεγχος από τον VAR, αφού ο Κροάτης έφυγε από οριακή θέση. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς είχε να σκοράρει από την 1η Νοεμβρίου του 2020.
Πλέον, το σχέδιο του Λουτσέσκου έβγαινε και με το παραπάνω, με τους Θεσσαλονικείς να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην κόντρα. Στο 64′ -σε ακόμα μία εξαιρετική αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους- ο Ζίβκοβιτς έσπασε δεξιά στον ολομόναχο Τσιγγάρα, με τον Στάνκοβιτς να πραγματοποιεί καταλυτική επέμβαση στο σουτ του δεξιού μπακ του ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΚ βρέθηκε μια ανάσα από το 1-1, όταν στο 87′ ο Γκαρσία έσπασε από δεξιά, με τον νεοεισελθόντα Σιμάνσκι να προσπαθεί να σκοράρει με τακουνάκι και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση, με τον ΠΑΟΚ να αποχωρεί με ακόμα ένα σημαντικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς – Μισελέν (84′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Κριχόβιακ, Χατζισαφί (71′ Σιμάνσκι) – Άμραμπατ, Μάνταλος (57′ Γκαρσία), Τσούμπερ (84′ Ανσαριφάρντ) – Αραούχο.
ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ -Τσιγγάρας, Κούρτιτς – Ζαμπά (76′ Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (67′ Μπίσεσβαρ) – Τσόλακ (85′ Άκπομ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ