Μιλώντας μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ο προπονητής του Απόλλωνα Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ αναφέρθηκε και στη… μάχη του τίτλου. Πέραν από το ότι θα περάσουν από μια κόλαση για να αναδειχθούν πρωταθλητές που ήταν και η ατάκα που ξεχώρισε, είπε και κάτι άλλο σημαντικό που αφορά τους βασικούς ανταγωνιστές.
Είπε ότι το ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση αυτή την στιγμή έχουν περισσότερη ηρεμία σε σχέση με την δική του ομάδα και έχει απόλυτο δίκαιο.
Φάνηκε στα τρία τελευταία παιχνίδια με ΠΑΕΕΚ, Ανόρθωση και ΑΕΛ η νευρικότητα σε μεγάλα χρονικά διαστήματα και αυτό στοίχησε στο άσχημο σερί χωρίς νίκη, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.
Θυμίζουμε πώς εξελίχθηκε το ματς στο Μακάρειο με τα κενά διαστήματα και την έλλειψη καθαρού μυαλού που έφερε την αποβολή του Αυλωνίτη, ακολούθησε το ντέρμπι με την Ανόρθωση όπου μετά το 2-0 ήρθε το black out, για να φτάσουμε στο μέτριο β’ ημίχρονο του επαναληπτικού Κυπέλλου με την ΑΕΛ που αποτέλεσε την απαρχή για την ανατροπή του αντιπάλου, αλλά και την απερισκεψία του Ρομπέρζ που δυσκόλεψε τα πράγματα και να έρθει στο τέλος ο αποκλεισμός.
Αν στον Απόλλωνα θέλουν (που θέλουν) με το τέλος της πρεμιέρας των πλέι οφ στην χειρότερη περίπτωση να διατηρήσουν την διαφορά από την 2η θέση ή και να την αυξήσουν, θα πρέπει η ομάδα να ηρεμήσει. Αγωνιστικά τα δεδομένα είναι πολύ καλά με ελάχιστες απουσίες σε σύγκριση με προηγούμενα ματς. Οι ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν από τραυματισμό πήραν χρόνο στα τελευταία δύο παιχνίδια και θα είναι ακόμα πιο έτοιμοι. Αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στους Ίλιεφ, Ζράντι, Νταμπό, Κατελάρη, Αλεσάμι.
Επιπλέον επιλογή για το παιχνίδι με την Πάφος FC θα είναι ο Ονγκεντά, ενώ θα λείψει ο Τάσος Αυλωνίτης.

Χρίστος Χρίστου