Σε μια βραδιά με ιστορικό χαρακτήρα, για τον Λεμπρόν Τζέιμς, οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς κατάφεραν να του κάνουν… χαλάστρα με μπροστάρη τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, φτάνοντας στη νίκη με 127-119.
Το παιχνίδι στην Capital 1 Arena είχε ιστορικό χαρακτήρα, καθώς ο Λεμπρόν Τζέιμς προσπέρασε τον Καρλ Μαλόουν στην δεύτερη θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Το ρεκόρ αυτό δεν συνδυάστηκε με νίκη.
Σε αυτό ευθύνη φέρουν οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς. Η ομάδα του Ουές Ανσέλντ τζούνιορ με ανατροπή διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και πολλούς άσους στο μανίκι κατάφερε να φτάσει στη νίκη, βάζοντας τέλος στο σερί των 6 συνεχόμενων ηττών.
Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις με 27 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ (18π, 10ρ), τους Αβντίγια (17π), Γκάφορντ (17π) και Σατοράνσκι (16π, 6ασ) να ακολουθούν.
Από τους Λέικερς ο «βασιλιάς» Λεμπρόν σταμάτησε στους 38 πόντους με 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να προσθέτει 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ρασίστ.