H «οκτάδα» των προημιτελικών κλειδώνει απόψε (16/3, 22:00) με την Tσέλσι να καλείται να δώσει ακόμα μια αγωνιστική… απάντηση, έχοντας προβάδισμα από τη νίκη της επί της Λιλ στον Λονδίνο, ενώ η Βιγιαρεάλ ψάχνει να κάνει την υπέρβαση μέσα στο «σπίτι» της Γιουβέντους.

Για την υπέρβαση στο Τορίνο η Βιγιαρεάλ

Πέφτει απόψε (16/3, 22:00) η αυλαία της φάσης των «16» του Champions League με δυο ομάδες να «τσεκάρουν» τα τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά και να βάλουν το ονομά τους στην κλήρωση της Παρασκευής (18/3) στα γραφεία της UEFA στη Νιόν. Στη Γαλλία η κάτοχος του τροπαίου Τσέλσι καλείται να συνεχίσει να δίνει… απαντήσεις στο γήπεδο για όσα γίνονται εξωαγωνιστικά αποκλείωντας την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ, ενώ στην Ιταλία η Γιουβέντους και η κάτοχος του Europa League, Βιγιαρεάλ θα μονομαχήσουν από μηδενική βάση μετά την ισοπαλία τους στο «Μαδριγάλ».

Το βράδυ της Tρίτης (15/3) δημοσιεύμα της «Equipe» έκανε λόγο ακόμα και για ενδεχόμενο αναβολής της ρεβάνς της Τσέλσι με τη Λιλ λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ισχυρό άνδρα των «Μπλε», Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όμως η UEFA ξεκαθάρισε πως το ματς θα διεξαχθεί κανονικά. Οι Λονδρέζοι δεν γίνεται να μην έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την αβεβαιότητα για το μέλλον τους αλλά και για την ομάδα, όμως ο Τόμας Τούχελ καλείται να τους κρατήσει συγκεντρωμένους στα αμιγώς αγωνιστικά θέματα ώστε να μη χαθεί η πρόκριση που κρατούν στην «αγκαλιά» τους μετά τη νίκη με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο προπονητής της Τσέλσι θα συμπληρώσει στo «Πιέρ Μορουά» 50 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική και ψάχνει την 32η νίκη του για να «σπάσει» το ρεκόρ νικών του Ζινεντίν Ζιντάν, με την «παράδοση» να είναι με το μέρος του, καθώς οι Λονδρέζοι έχουν νικήσει και στα τρία παιχνίδια που έχουν αντιμετωπίσει τους «Λιλουά» στο Champions League και αποτελούν τον κακό τους «δαίμονα». Οι Γάλλοι έχουν επίσης τρεις ήττες κόντρα σε Βαλένθια και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

O Γερμανός τεχνικός στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως για να έρθει η πρόκριση θα πρέπει οι παίκτες του να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης παρά το προβάδισμα τους, αναφέροντας: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο, όμως τα ματς δεν τελειώνουν στο 2-0. Πρέπει να κάνουμε μια εμφάνιση υψηλού επιπέδου». Ο Τούχελ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Τσίλγουελ – Τζέιμς, ενώ αμφίβολοι είναι οι Αθπιλικουέτα και Χάντσον-Οντόι.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λιλ, Ζοσλέν Γκουρβενέκ στάθηκε στην επιθετική αποτελεσματικότητα των παικτών του λέγοντας: «Παίξαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη, αλλά επιθετικά δεν ήμασταν αρκετά επικίνδυνοι. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να τους κάνουμε να αμύνονται περισσότερο στη δική τους περιοχή». O Γάλλος προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση του τον διεθνή Πορτογάλο χαφ Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος είναι «νοκ αουτ» με μυϊκό τραυματισμό.

Για την υπέρβαση στο Τορίνο η Βιγιαρεάλ

Στην Ισπανία η Γιουβέντους προηγήθηκε 32 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του παιχνιδιού, χάρη στο «παρθενικό» γκολ του Ντούσαν Βλάχοβιτς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, με τον Ντάνι Παρέχο να ισοφαρίζει για τη Βιγιαρεάλ και αφού πια δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ η πρόκριση βρίσκεται στο 50/50.

Η κάτοχος του Europa League ψάχνει απόψε να κάνει το βήμα παραπάνω και να αποκλείσει τη «Γιούβε» μέσα στο «κάστρο» της και να πάρει την τρίτη της πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League σε ισάριθμες παρουσίες στη φάση των «16». Τα «Κίτρινα Υποβρύχια» είχαν αποκλείσει τη σεζόν 2005-06 τη Ρέιντζερς και την περίοδο 2008-09 τον Παναθηναϊκό. Αν απόψε οι Ισπανοί κάνουν το 3/3 στις προκρίσεις θα είναι η πρώτη φορά που ο Ουνάι Έμερι περνάει από νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης , καθώς μετράει τρεις αποκλεισμούς με Βαλένθια και Παρί Σεν Ζερμέν (δις). Να επισημάνουμε πως ο Ισπανός τεχνικός είναι ο «recordman» προκρίσεων στo Εuropa League, έχοντας 29, τουλάχιστον 14 περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο προπονητή!

Ο Ουνάι Έμερι στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε τη «Γιούβε» ως διεκδικήτρια του τίτλου, όμως ήταν αρκετά αισιόδοξος πως η ομάδα του θα προκριθεί στα προημιτελικά. «Eίμαστε… πεινασμένοι μετά την καλή μας παρουσία στη φάση των ομίλων. Μπορέσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση στην έδρα μας, ειδικά αφού δεχθήκαμε το γκολ στο πρώτο λεπτό. Η Γιουβέντους είναι μια από τις διεκδικήτριες για την κατάκτηση του Champions League, αλλά σκοπεύουμε να περάσουμε και να πάρουμε την αναγνώρισή μας».

Στην δικιά του τοποθέτηση ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χαρακτήρισε το ματς ως τελικό αναφέροντας: «Πρέπει να έχουμε τη φιλοδοξία να πάμε μέχρι τέλους. Το αύριο είναι σαν τελικός εντός έδρας, οπότε πρέπει να υπάρχει θετικό κλίμα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς και σίγουρα θα χρειαστεί να αμυνθούμε καλά». Ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γουένστον ΜακΚένι και Φεντερίκο Κιέζα εν αντιθέσει με τους Κιελίνι, Ντιμπάλα και Μπερναρντέσκι, οι οποίοι επέστρεψαν στην αποστολή.