Ο Φλεβάρης ήταν καταστροφικός για την Ίντερ (χωρίς νίκη στην Serie A), όμως ούτε και τον Μάρτιο δείχνει ικανή να σηκωθεί ξανά στα πόδια της, με το νέο καίριο χτύπημα στο σώμα της πρωταθλήτριας να το επιτυγχάνει η Φιορεντίνα. Οι βιόλα ήταν κάτι παραπάνω από αξιόμαχοι στο Μεάτσα και έφυγαν δίκαια με το βαθμό της ισοπαλίας υποχρεώνοντας σε ισοπαλία την Ίντερ, με τους παίκτες του Ιντζάγκι να μετρούν μόνο μία νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και να μένουν στο -3 από την Μίλαν.
Όσον αφορά στα της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο είχαν καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ με τους Γκονσάλες και Σαπονάρα, με την Ίντερ από την πλευρά της να έχει ως μεγαλύτερη ευκαιρία την προσπάθεια του Τζέκο που σταμάτησε πάνω στον Τερατσάνο.
Στο 50ο λεπτό τα πράγματα έγιναν μάλιστα ακόμα πιο δύσκολα για τους πρωταθλητές, με τον Καστροβίλι να περνάει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή με κάθετη πάσα και τον Γκονσάλες να βγάζει την ασίστ (8η φετινή) για τον Τορέιρα, που με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Χαντάνοβιτς και έκανε το 0-1 με το 4ο φετινό του γκολ.
Η απάντηση της Ίντερ ήταν άμεση και ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με εντυπωσιακή κεφαλιά του Ντάμφρις μετά από σέντρα του Πέρισιτς από τα αριστερά (1-1), όμως το σύνθημα της αντεπίθεσης δεν δόθηκε ποτέ, με τους νερατζούρι να αδυνατούν να δημιουργήσουν πραγματικές συνθήκες πίεσης στην αντίπαλό τους και τους βιόλα να κρατάνε ψυχωμένα το 1-1, που τους κρατάει μάλιστα ζωντανούς στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.
Στο φινάλε μάλιστα θα μπορούσαν να “κλέψουν” και το τρίποντο σε αντεπίθεση που έβγαλαν, με τον Χαντάνοβιτς να λέει όμως όχι στον Ικονέ στο 94′, σταματώντας τον σε μεταξύ τους τετ α τετ.
ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι (80′ Ντιμάρκο), Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Βιδάλ (90′ Καϊσέδο), Πέρισιτς (80′ Γκόζενς), Τζέκο (74′ Κορέα), Μαρτίνες (74′ Σάντσες)
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Βενούτι, Μιλένκοβιτς (91′ Κουάρτα), Ιγκόρ, Μπιράγκι, Καστροβίλι, Τορέιρα, Ντάνκαν, Γκονσάλες (91′ Καγεχόν), Πιάτεκ (91′ Καμπράλ), Σαπονάρα (74′ Ικονέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ