Στα ημιτελικά τoυ Κυπέλλου ΟΠΑΠ μπάσκετ ανδρών με μεγάλη εμφάνιση προκρίθηκε το ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη φετινή νίκη των γαλαζοκιτρίνων επί της ΑΕΚ ήταν και φαρμακερή καθώς ήτα μια επιτυχία που χάρισε ένα εισιτήριο για την 4άδα.
Πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» περιμένουν αντίπαλο από το ζευγάρια ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Κεραυνό (ήταν προγραμματισμένο για σήμερα και αναβλήθηκε).
Ο εκ των πρωταγωνιστών της νίκης της ομάδας του Μάριου Αργυρού ήταν ο Γαβριήλ Κοιλαράς o οποίος πέτυχε έξι πόντους με δύο καθοριστικά τρίποντα.
O Κοιλαράς μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την μεγάλη νίκη και την συνέχεια:
Γαβριήλ ήταν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, ήταν η πρώτη φορά που νικήσατε φέτος το ΑΠΟΕΛ: «Μπορείς να το πεις και έκπληξη αλλά κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, ακολουθήσαμε κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή ο οποίος διάβασε τον αντίπαλο και τα καταφέραμε. Ήταν μια νίκη την οποία αξίζαμε. Σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ήμασταν μπροστά στο σκορ πέραν από ένα σημείο που η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα τριών πόντων αλλά ισοφαρίσαμε αμέσως με τρίποντο».
Μια νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου δίνει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας: «Ναι, είναι σημαντικό και μας δίνει ώθηση ενόψει ημιτελικού και στην προσπάθεια να πάμε τελικό. Ήταν μια νίκη-τίτλου καθώς δείξαμε ότι αγωνιστικά μπορούμε, ενώ ψυχολογικά είμαστε πολύ καλά. Βέβαια πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους, έχουμε ακόμα δύο βήματα μέχρι να κατακτήσουμε το Κύπελλο που είναι ο στόχος και δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Στον αγώνα με την ΑΕΚ ήμασταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς, ενώ ήταν σημαντικό που πιάσαμε καλή απόδοση και πετύχαμε καλάθια σε καθοριστικά σημεία. Η ομάδα δείχνει να ανεβαίνει την κατάλληλη στιγμή και αυτό θα μας βοηθήσει και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα».
Θεωρείς ότι ο ημιτελικός θα είναι πιο δύσκολος από τον προημιτελικό; «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι όποιος και είναι ο αντίπαλος και θα χρειαστεί να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και αν παίξουμε σαν ΑΠΟΕΛ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Χρίστος Χρίστου