Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΝΟλα στη φόρα» της Cablenet, ο Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν αναφέρθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Ανόρθωση μέχρι το 2024 και λίγο αργότερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα της Αμμοχώστου:
«Ο ποδοσφαιριστής μας, Hovhannes Hambardzumyan μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΟλα στη Φόρα, αποκάλυψε πως έχει έρθει σε συμφωνία με την ομάδα μας για νέο διετές συμβόλαιο. Συγχαρητήρια #Hov και πολλές επιτυχίες με το Φοίνικα στο στήθος!».
Ο Αρμένιος δεξιός μπακ αναφέρθηκε στην απόφασή του: «Η οικογένειά μου, μου είπε ότι η απόφαση είναι δική μου αλλά αν έχουμε την ευκαιρία να μείνουμε στην Κύπρο, να μείνουμε. Για μένα είναι το σημαντικότερο πράγμα που υπάρχει».
Για τη μάχη του τίτλου, πρόσθεσε: «Όπως αποδείξαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Απόλλωνα, αξίζουμε και μπορούμε να το πάρουμε και όσο υπάρχουν μαθηματικές πράξεις, μπορούμε να το πάρουμε. Θα παλέψουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα, δεν είμαστε ομάδα που θα τα παρατήσει».
Για το ότι φέτος καταφέρνει να σκοράρει: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, είτε με το γκολ μου είτε με μια καλή εμφάνιση, είτε με ασίστ. Ναι, φαίνεται από τους πανηγυρισμούς μου. Στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι το γκολ και πρέπει να το πανηγυρίζεις. Στη θέση πoυ παίζω δεν σκοράρεις πολύ και όταν το καταφέρνω το πανηγυρίζω περισσότερο».
Για την ένταση στα ματς με το ΑΠΟΕΛ: «όταν παίζουμε μαζί του είναι πιο τεντωμένη η ατμόσφαιρα, είτε μαζί με τους προπονητές είτε με τους παίκτες, είτε στο ποδόσφαιρο… γενικά παίζουμε σε τεντωμένο σχοινί, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ναι, αναγνωρίζω ότι είναι από τα μεγαλύτερα ντέρμπι, ίσως να είναι αυτός ο λόγος».