Η ΑΕΚ δεν κατάφερε φέτος να νικήσει τρεις ομάδες. Τη μία την αντιμετωπίζει το βράδυ της Κυριακής στο Τσίρειο (οι άλλες δύο είναι το ΑΠΟΕΛ και η Πάφος FC). Στον πρώτο γύρο στη Λεμεσό είχε δεχθεί την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα με 1-0, ενώ στον δεύτερο γύρο στην «Αρένα», οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 0-0.
Από τη μία, το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όταν αγωνίζεται κατά του Άρη, από την άλλη αποτελεί κι ένα επιπρόσθετο κίνητρο, πέραν των υπολοίπων, ώστε να τον νικήσει για πρώτη φορά φέτος.
Ασφαλώς, το μεγαλύτερο κίνητρο είναι να κρατηθεί με αξιώσεις στη μάχη του τίτλου και το τόνισε εξάλλου ο Νταβίντ Καταλά, ότι είναι άκρως απαραίτητο να καταφέρει να πάρει το «διπλό» στη Λεμεσό.
Ο Ισπανός κόουτς θα κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με το ΑΠΟΕΛ. Επιστρέφει ο Τόμοβιτς στην άμυνα, ερωτηματικό αποτελεί το αριστερό άκρο της άμυνας, αν δηλαδή θα κρατήσει τον Νικόλα Εγγλέζου ή θα κρίνει έτοιμο τον Άνχελ Γκαρσία, όπως επίσης και ποιον εκ των Ρόμο-Νταρμπισάιαρ θα επιλέξει για την επίθεση.

Ανδρέας Βεντούρης