Σε ρυθμούς πρωταθλήματος μπαίνουμε ξανά από την τρέχουσα βδομάδα κι αυτό θα ισχύσει ακόμη περισσότερο μετά τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας. Ο Κύπριος τεχνικός, Σάββας Δαμιανού, αναλύει στο balla την 4η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο, με παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για τη μάχη του τίτλου κι όχι μόνο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΠΟΕΛ
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μεταξύ της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ, καθώς θα κρίνει πολλά για τη μάχη του τίτλου.
Ο κόουτς αναλύει τον αγώνα του Σαββάτου, όσον αφορά τη σημασία του, στο που θα κριθεί και τους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο…
-Πρώτο σχόλιο: «Η Ανόρθωση έχασε παιχνίδια τα οποία μπορούσε να τα πάρει. Αν τα έπαιρνε θα ήταν σε καλύτερη θέση, θεωρώ ότι παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Τόσο για την Ευρώπη, όσο και για θέματα ισορροπιών εντός τη ομάδας. Επιβάλλεται να νικήσει στην έδρα της.
Το ΑΠΟΕΛ, αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να πάρει κέρδος. Θεωρώ ότι δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση τις τελευταίες βδομάδες. Δεν νίκησε τον Άρη, νίκησε την ΑΕΚ χωρίς να είναι καλύτερο και ο Απόλλωνας πήρε σχετικά εύκολα την ισοπαλία στο ΓΣΠ. Αν θέλει να διεκδικήσει τους στόχους του, θα πρέπει να νικήσει. Έχουμε δυο ομάδες που πρέπει να νικήσουν και περιμένω ανοικτό παιχνίδι».
-Στο πού θα κριθεί: «Με βάση την σύγχρονη προϊστορία τους, την ένταση στα μεταξύ τους παιχνίδια, θα κριθεί στο πάθος και στη δύναμη. Η Ανόρθωση δεν είναι ομάδα που αλλάζει πολλά πράγματα. Μέσα στην έδρα της έχει μία επιθετικότητα, από την άλλη είναι ευάλωτη στην άμυνα. Αν βρεθεί σε καλή μέρα η αμυντική της γραμμή θα αυξήσει τις πιθανότητές της για να πάρει τη νίκη Ο Σωφρόνης αρέσκεται σε παιχνίδια τακτικής. Υπάρχει πιθανότητα να δούμε έναν διαφορετικό σχηματισμό από το ΑΠΟΕΛ, κατά την άποψή μου».
Οι παίκτες-κλειδιά: «Θεωρώ πολύ σημαντικό παίκτη για το ΑΠΟΕΛ τον Κβιλιτάια, κατά πόσον θα μπορέσει να κρατήσει ψηλά την μπάλα για να αποφορτίσει την τελευταία ζώνη και να ανεβάσει το ΑΠΟΕΛ. Από την Ανόρθωση πιστεύω ότι το βαρόμετρο είναι ο Ουάρντα».

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΡΗΣ
Στις σοβαρές απώλειες του Άρη στην επιθετική του γραμμή και στην κατάσταση του Απόλλωνα στάθηκε αρκετά ο Κύπριος προπονητής, Σάββας Δαμιανού, αναλύοντας στο balla το προσεχές μεταξύ τους παιχνίδι.
«Ο Απόλλωνας έχει τον πρώτο λόγο, αλλά ο Άρης δείχνει ότι είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της πρώτης 6άδας. Έχει να διαχειριστεί μία τεράστια απώλεια, αυτή του Στεπίνσκι, όπως και του Πακέ. Είναι όμως μια ομάδα που μπορεί οπουδήποτε να κάνει τη ζημιά στον οποιονδήποτε.
Με την έλευση του νέου προπονητή παίζει με έναν διαφορετικό σχηματισμό, ένα 3-4-3, δίνει μία ισορροπία στην άμυνα. Επιθετικά μπορεί να χτυπήσει τον κάθε αντίπαλο, όχι με πολλές φάσεις αλλά μπορεί να καταφέρει να σκοράρει.
Ο Απόλλωνας θεωρώ ότι ήταν σημαντικό που δεν έχασε στο ΓΣΠ. Έχει μια διαφορά που μέσα στα επόμενα 1-2 παιχνίδια είναι στα πόδια του να καθαρίσει τον τίτλο. Δείχνει ότι αρχίζει να συνέρχεται, είχε καλή παρουσία στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Το πρωτάθλημα εξαρτάται από τον Απόλλωνα».

ΠΑΦΟΣ FC-ΑΕΚ
Μικρό προβάδισμα στην Πάφος FC δίνει ο Κύπριος προπονητής Σάββας Δαμιανού, ενόψει του αγώνα της Δευτέρας με την ΑΕΚ.
«Η Πάφος FC είναι μια ομάδα που αποκτάει μεγαλύτερη δυναμική στην έδρα της. Έχει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ. Όλες οι ομάδες πέρασαν πολύ δύσκολα στην Πάφο. Bλέπω την Πάφος FC να μη χάνει, αλλά η ΑΕΚ έχει το ρόστερ και την ποιότητα για να πάρει το διπλό.
Η ΑΕΚ έχει τώρα νέο προπονητή, με νέα ψυχολογία. Αναμένουμε ένα σχηματισμό κοντά σ’ αυτό που επέλεξε ο Καταλά, ίσως με περισσότερες πλαγιοκοπήσεις από τους μπακ. Είναι ενδιαφέρον παιχνίδι, δεν υπάρχει μεγάλο φαβορί. Αν Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ έχουν απώλειες, τότε η ΑΕΚ θα μπορέσει να μπει ξανά στη μάχη του τίτλου».

Ανδρέας Βεντούρης