Ο Ρενάτο Μαργκάσα μίλησε στην ιστοσελίδα μας ασφαλώς και για τη Νέα Σαλαμίνα. Τι πήγαινε στραβά στην αρχή, τι άλλαξε με Πουρσαϊτίδη και τι χρειάζεται στο άμεσο μέλλον…

-Πάμε στα της Νέας Σαλαμίνας. Ο ερχομός του Σάββα Πουρσαϊτίδη ήταν αυτός που γύρισε τον διακόπτη;
«Εγώ γνωρίζω πολύ καλά τον Σάββα. Θα ήταν άδικο για μένα πως ήταν μόνο αυτό που άλλαξε την ομάδα διότι σέβομαι πολύ τον Νίκκι. Ο Σάββας γνωρίζει πώς είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η δεύτερη κατηγορία δεν είναι εύκολη. Έπρεπε να αλλάξουμε λίγο το dna μας, δεν μπορούσαμε να παίξουμε όπως στην πρώτη κατηγορία. Μας δίνει αυτοπεποίθηση και σίγουρα μας βοήθησε πάρα πολύ. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, θέλει το χρόνο του».

-Τι πιστεύεις ότι δεν πήγαινε καλά στο πρώτο μισό της σεζόν;
«Στα ντέρμπι. Χάναμε στις λεπτομέρειες σε αυτά τα παιχνίδια. Λίγο περισσότερη συγκέντρωση, κάποιες φορές χρειάζεται να παίξεις το ποδόσφαιρο για να νικήσεις, σε κάποια ματς πρέπει να το βλέπεις λίγο διαφορετικά για να πάρεις το αποτέλεσμα».

-Η άνοδος μόνο μακριά δεν είναι, προφανώς ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος…
«Είμαστε κοντά στην άνοδο αλλά δεν είναι δεδομένη ακόμη, θέλουμε να είμαστε σίγουροι. Εμείς παίζουμε για το πρωτάθλημα. Ξέρουμε πόσο το θέλει ο κόσμος αλλά κι εμείς. Μια ομάδα όπως η Νέα Σαλαμίνα πρέπει να κερδίσει το πρωτάθλημα, έχουμε τα πάντα για να πετύχουμε αυτό το στόχο».

-Θεωρείς ότι η βαθμολογία αντικατοπτρίζει αυτά που έδωσαν οι ομάδες στο γήπεδο;
«Ναι, πιστεύω πως είναι δίκαιη. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε έξω την Αλκή και τον Ερμή. Εμείς έχουμε ένα παιχνίδι λιγότερο και πρέπει να νικήσουμε για να είμαστε πιο άνετοι».

-Τι πιστεύεις ότι θα χρειαστεί η Νέα Σαλαμίνα στην Α’ Κατηγορία, εφόσον σφραγίσει οριστικά την άνοδό της, ούτως ώστε να μην μπλεχτεί σε περιπέτειες;
«Αυτό θέλουμε. Χρειάζεται οργάνωση, πάρα πολλή δουλειά, να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ένα πλάνο να το ακολουθήσουμε. Αυτοί που είναι στην ομάδα ξέρουν τι έγινε πέρυσι. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας στο καλοκαίρι για την ενίσχυση της ομάδας. Είναι διαφορετικά τα δεδομένα πλέον. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το επόμενο πρωτάθλημα, με πολλές ομάδες να είναι κοντά στην πρώτη εξάδα. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε ιστορία, ένα τέλειο προπονητικό κέντρο, το γήπεδό μας και κόσμο. Πρέπει να καταλάβουν όσοι έρχονται στη Νέα Σαλαμίνα ότι έχει μια ιστορία και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Ανδρέας Βεντούρης