Μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η εποχή του Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι, μαζί του αναμένεται ν’ αποχωρήσουν και οι δύο άνθρωποι που τον τελευταίο καιρό ήταν τ’ αυτιά του και τα μάτια του στον σύλλογο. Ο πρόεδρος, Μπρους Μπακ και η επικεφαλής, Μαρίνα Γκανόφσκαϊα.
Ο Ρώσος πουλάει τους «μπλε» σε μια διαδικασία η οποία ίσως και να έχει αρκετά επεισόδια ακόμα.
Αυτό, λόγω της κατάστασης με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις κυρώσεις που αναμένεται να επιβάλει η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε όσους σχετίζονται με τον Πούτιν αλλά και με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι τράπεζες.
Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Αμπράμοβιτς μόλις διαβεί την πόρτα της εξόδου από το κλαμπ το οποίο επί των ημερών του γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του, θ’ αποχωρήσουν μαζί του και οι δύο πιο έμπιστοι και άμεσοι συνεργάτες του.
Ο πρώτος είναι ο νυν πρόεδρος, Μπρους Μπακ, κάτοχος κάρτας διαρκείας στην ομάδα από την δεκαετία του ’90 και μέλος της διοίκησης του Αμπράμοβιτς όλα αυτά τα 19 χρόνια που ο Ρώσος βρίσκεται στην ιδιοκτησία.
Παρελθόν θ’ αποτελέσει και το «δεξί χέρι» του απερχόμενου ισχυρού άνδρα, η Μαρίνα Γκρανόφσκαϊα. Εκείνη έτρεχε όλες τις διαδικασίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα στη θέση του Αμπράμοβιτς και απέκτησε πιο μόνιμο ρόλο στην Τσέλσι από το 2013 και μετά, ούσα επικεφαλής όλων των θεμάτων.