Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Πετράκης Χατζηθωμά μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της ομάδας στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης.
Για το πρωτάθλημα: «Όλα είναι ρευστά. Ο Απόλλωνας έχει προβάδισμα, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όλα είναι σε μια κλωστή. Με μια ήττα του Απόλλωνα και συνάμα νίκη του ΑΠΟΕΛ, όλα θα είναι ανοικτά. Γίνεται ένα ωραίο πρωτάθλημα και θα κριθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική».
Για τη σημαντική διαφορά των πέντε βαθμών: «Αν το ΑΠΟΕΛ νικούσε τον Απόλλωνα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».
Για τις δυσκολίες του ΑΠΟΕΛ στο οικονομικό και τη συνάντηση που έγινε: «Η εταιρεία ζήτησε να έχει συνάντηση με τους παλαίμαχους. Ήταν μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Δεν είναι μόνο το ΑΠΟΕΛ που έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά όλες οι ομάδες. Μας εξήγησαν τι σκοπεύουν να κάνουν για να καλύψουν το έλλειμμα. Δεν είναι ότι καλύτερο. Ποτέ δεν θα θέλαμε να βγει ο λαχνός, αλλά προτεραιότητα θα είναι η ομάδα. Ο κόσμος άρχισε να ανταποκρίνεται και παίρνουμε συνεχώς τηλεφωνήματα για να πάρουν τους λαχνούς. Δείχνει ενδιαφέρον και ο πρόεδρος ήταν πολύ αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική δυσκολία».
Για τη μείωση του μπάτζετ: «Ο πρόεδρος ήταν ειλικρινής. Δεν κρύφτηκε και τα είπε καθαρά. Ναι, μας είπε ότι θα γίνουν αποκοπές σε συμβόλαια και συμφωνούμε απόλυτα. Κάποιοι δεν έδωσαν αυτό που έπρεπε. Σίγουρα, πρέπει να μειωθούν κάποια συμβόλαια. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα πρέπει να μπει στους ομίλους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».
Θα είναι αρκετό το ένα εκατομμύριο ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες; «Ναι, θα είναι. Κάναμε ερωτήσεις για το τι έφταιξε. Τα κουβεντιάσαμε όλα και μας είπαν ότι όντως έκαναν λάθη. Δώσαμε και εμείς τις απόψεις μας. Θα μελετήσουν τις προτάσεις μας και τις είδαν θετικά. Εμείς θα είμαστε εκεί θα βοηθήσουμε».