Καθόλου εύκολο δεν αποδείχθηκε το έργο της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Γαλατά, ωστόσο οι Καταλανοί πήραν την πρόκριση κόντρα στους Τούρκους, επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας και με ανατροπή αφού είχαν μείνει πίσω στο σκορ.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των γηπεδούχων, Μαρκάο, με κεφαλιά στο 28’ άνοιξε το σκορ βάζοντας «φωτιά» στο ματς, αλλά ταυτόχρονα ξύπνησε τους παίκτες του Τσάβι. Στο 37’ ο Πέδρι με τρομερή ατομική ενέργεια ισοφάρισε σε 1-1, ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.
Ο ντε Γιονγκ στο 49’ σε φάση διαρκείας βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ και αυτός από κοντά δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό σκορ.
Το ματς
Το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα είχε εύκολο βράδυ φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, όταν μόλις στο 6’ ο Γκομίς έχασε μια καλή στιγμή για να νικήσει τον Τερ Στέγκεν, αλλά ο Ζόρντι Άλμπα έβαλε αποφασιστικό «στοπ», με την Μπάρτσα να απαντά στο 10’ όταν ο ντε Γιονγκ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.
Οι γηπεδούχοι πήραν τελικά το προβάδισμα στο 28’, αφού ο Μαρκάο δεν είχε αντίπαλο στην εναέρια διεκδίκηση και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την αντίδραση των Καταλανών να αποδεικνύεται άμεση.
Ο Πέδρι στο 37’ μπήκε στην περιοχή της Γαλατά και αφού με την προσποίησή του ξάπλωσε δύο αντιπάλους, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-1. Μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει η ανατροπή στο 45’+3’, με την μπάλα από την κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα βρήκε τελικά το δεύτερο τέρμα που έψαχνε, όταν από φάση διαρκείας, ο ντε Γιονγκ γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και ο Ομπαμεγιάνγκ από κοντά υπέγραψε την ανατροπή.
Στο υπόλοιπο του αγώνα, η Μπαρτσελόνα ήταν… Μπαρτσελόνα, γυρίζοντας κυρίως την μπάλα, παρά ψάχνοντας το τρίτο γκολ, που μερικές φορές λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά τελικά οι «μπλαουγράνα» πήραν τη νίκη και μαζί την πρόκριση.

«Ατσάλινη» Αταλάντα, όχι απλώς άντεξε στη μεγάλη πίεση της Λεβερκούζεν, αλλά σκόραρε και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Μπογκά, επικρατώντας με 1-0 και κάνοντας δύο τις νίκες της κόντρα στους Γερμανούς (4-2 το συνολικό σκορ). Ηττήθηκε με 2-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, αλλά εκμεταλλεύτηκε στο υπέρ της 3-0 από τον πρώτο αγώνα στην Γλασκόβη και πέρασε χωρίς να αγχωθεί η Ρείντζερς. Άνετη πρόκριση στα προημιτελικά και για την Μπράγκα, η οποία μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Μονακό στο Πριγκιπάτο, πήρε τη νίκη με συνολικό σκορ 3-1.
Ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης η Λεβερκούζεν, πίεζε και έψαχνε διαρκώς το γκολ με το οποίο θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 8′ ο Ντιαμπί δεν κατάφερε να σκοράρει σε τετ-α-τετ με τον Μούσο, ενώ ο Αργεντίνος τερματοφύλακας βγήκε ξανά νικητής στο 48′, όταν ο Ντιαμπί δεν κατάφερε ξανά να σκοράρει από πολύ πλεονεκτική θέση. Τελικά, η Αταλάντα ήταν εκείνη που σκόραρε στις καθυστερήσεις του ματς, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια και τελείωμα του Μπογκά!

Σαφώς πιο επιθετική στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Μπράγκα η Μονακό, πράγμα λογικό, δεδομένου πω οι Πορτογάλοι είχαν επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς. Ωστόσο, η Μπράγκα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο «Λουί Ντε», με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Αμπέλ Ρουίθ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νέμπελ για το 0-1. Προηγούμενη με 3-0 στο συνολικό σκορ του ζευγαριού, η Μπράγκα έκανε διαχείριση στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας χωρίς άγχος την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Μονεγάσκοι απλώς πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 90′, με κεφαλιά του Ντισασί.

Λεβερκούζεν-Αταλάντα 0-1

Το πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το… θαύμα και να ανατρέψει το εις βάρος του 3-0 από τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Ρέιντζερς, ο Ερυθρός Αστέρας. Οι Σέρβοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου, παίρνοντας το προβάδισμα στο 10’ μετά από σέντρα του Κανγκά και γκολ του Ίβανιτς, μετά από μεγάλη αδράνεια στην άμυνα των Σκοτσέζων. Κυρίαρχοι οι Σέρβοι, έχασαν ευκαιρίες και για ένα ακόμα γκολ που θα τους έβαζε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης, όμως η Ρέιντερς τους χάλασε τη βραδιά στο 56’, όταν ο Κεντ συνεργάστηκε ιδανικά με τον Καμαρά και έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-1 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεν στο 90’+1′, αλλά οι Σκωτσέζοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν την πρόκριση.

Λεβερκούζεν-Αταλάντα 0-1

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Λεβερκούζεν – Αταλάντα 0-1 (2-4)
Ερυθρός Αστέρας – Ρέιντζερς 2-1 (2-4)
Μονακό – Μπράγκα 1-1 (1-3)
* Σε παρένθεση τα συνολικά σκορ
CONFERENCE LEAGUE
Η Αϊντχόφεν έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στην Κοπεγχάγη (0-4), την ώρα που Μαρσέιγ και Λέστερ υπερασπίστηκαν τις νίκες του πρώτου αγώνα και πέρασαν στους «8» του Conference League.
Τέσσερα έβαλε και στο πρώτο ματς στο Φίλιπς Στάντιον, μόνο που δέχθηκε άλλα τόσα πίσω. Η Αϊντχόφεν δεν είχε όρεξη για άλλα αστεία και επέβαλλε τον νόμο της στην Δανία. Η άμυνα της Κοπεγχάγης έμπαζε από παντού και οι Ολλανδοί με το 0-4, πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League.
Δύο γκολ από τον Ζάχαβι (10’, 79’) κι ένα των Γκέτσε (38’) και Μαντουέκε (91’) έστειλαν την PSV στον επόμενο γύρο και τερμάτισαν τα όνειρα των Δανών για την 15η θέση στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.
Η Μαρσέιγ έπαιξε με την φωτιά στην Ελβετία, αφού είχε χαμένο πέναλτι με τον Χαρίτ (35’) και είδε την Βασιλεία να δημιουργεί συνθήκες παράτασης με το γκολ του Εντόι (63’, 1-0).
Ωστόσο, η ομάδα της Μασσαλίας, δεν πήρε απλά την πρόκριση, αλλά και την νίκη, αφού δύο γκολ από Ουντέρ (74’) και Ρονζιέ (93’) έφεραν το 1-2 και την ολική ανατροπή σκηνικού.
Στην Βρετάνη, η Λέστερ ηττήθηκε από την εξαιρετική Ρεν (2-1), όμως το 2-0 του πρώτου αγώνα ήταν αρκετά για να δώσει εισιτήριο πρόκρισης. Οι Γάλλοι είπαν την πρώτη και την τελευταία κουβέντα με Μπουριζό (8’) και Ταΐτ (76’), όμως το τέρμα του Φοφανά στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’) έκρινε εντέλει την τύχη του ζευγαριού.
Η Άλκμααρ έκανε ό,τι μπορούσε, ο Βαγγέλης Παυλίδης σημείωσε δύο γκολ, όμως τελικά η Μπόντο Γκλιμτ πήρε την πρόκριση στην παράταση με το 2-2 στην Ολλανδία, για τη φάση των 16 του Europa Conference League.
Το 2-1 των Νορβηγών στον πρώτο αγώνα τους έδινε ισχνό προβάδισμα, το οποίο εξανεμίστηκε μόλις στο 18′, όταν ο Έλληνας επιθετικός απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ έκανε το 1-0. Η απροσεξία στην άμυνα των γηπεδούχων όμως, έδωσε την ευκαιρία στον Αμάλ Πελεγκρίνο να ισοφαρίσει στο 25′.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Έλληνας επιθετικός ξαναχτύπησε και έπειτα από ασίστ του Γέσπερ Κάρλσον έκανε από κοντά το 2-1.
Οι παίκτες του Πασκάλ Γένσεν είχαν μια ελαφρά υπεροχή, έκαναν αρκετές τελικές, όμως δυσκολεύτηκαν να νικήσουν ξανά τον Νικίτα Χαΐκιν.
Ο Παυλίδης αντικαταστάθηκε στο 76′ από τον Ζακαριά Αμπουκλάλ, ενώ ο Παντελής Χατζηδιάκος πέρασε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις του εξτρά χρόνου.
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Αλφόνς Σάμπστεντ έκανε το 2-2 στο τέλος του 1ου ημιχρόνου. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 123, όταν ο Μπρούνο Μάρτινς Ίντι μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ανενόχλητος έπιασε μια κεφαλιά άουτ, χάνοντας μοναδική στιγμή να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι.
Οι ομάδες των προημιτελικών
Λέστερ
Αϊντχόφεν
Μαρσέιγ
Μπόντο Γκλιμτ