Από ομάδα που ήταν με τη «θηλιά στο λαιμό» μέχρι και πρόσφατα κατά πόσο θα μπορούσε να πάρει θέση στην πρώτη 6άδα, το ΑΠΟΕΛ όχι μόνο την εξασφάλισε αλλά είναι ήδη στη 2η θέση!
Ένα τρομερό όντως επίτευγμα χάρις στην τεράστια αντεπίθεση που το κράτησε αήττητο για 15 αγωνιστικές ( η τελευταία ήταν στην 5η αγωνιστική με την Ανόρθωση εκτός έδρας) και το μήνυμα πλέον είναι ξεκάθαρο.
Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, βλέπει και δικαιούται να βλέπει, μόνο με αισιοδοξία τη συνέχεια με δικαίωμα να κυνηγήσει ακόμα και την 1η θέση, όσο και αν αυτό το σενάριο είναι ακόμα μακρινό όνειρο.
Η ουσία για τους «γαλαζοκίτρινους» είναι να συνεχίσουν αυτή την πορεία  και να καταφέρουν να μπουν στη φάση των πλέι οφ από τη 2η θέση και όσο πιο κοντά γίνεται στην 1η θέση.
Έχουν ακόμα δύο δύσκολα ματς. Έρχεται η μεγάλη αναμέτρησης της Πέμπτης με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ και πλέον ο καθένας αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα και σημασία που έχει.
Με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης στη διάθεση τους, οι ποδοσφαιριστές θα κληθούν να βρουν τις δυνάμεις για να επιστρέψουν στο ΓΣΠ και να νικήσουν τον επόμενο τους αντίπαλο.
Όσον αφορά την εικόνα στον αγώνα με την ΑΕΚ, το ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετά καλό στο α’ ημίχρονο με καλές ευκαιρίες να καθαρίσει την έκβαση του πριν από το πέναλτι. Δεν ήταν όμως καλό στην επανάληψη με αποτέλεσμα να κινδυνέψει αλλά στο τέλος να καταφέρει να πάρει την σπουδαία νίκη.
Φάνηκε πάντως, να κυριεύει το άγχος τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη όπως και η κούραση, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί φρεσκάρισμα εν όψει Ανόρθωσης και αυτό θα γίνει υποχρεωτικά αφού ο Σαρφό και ο Πέδρο δεν θα αγωνιστούν.
Έχει όμως πολλές λύσεις στον πάγκο ο προπονητής για να καλύψει τις δύο απουσίες, όπως επίσης έχει την ευχέρεια να διαφοροποιήσει το πλάνο του την Πέμπτη το βράδυ.