Ο Μαρίνος Τζιωνής βρίσκεται στο Κάνσας και ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βήματα μακριά από την Κύπρο. Όντας η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί εκτός Κύπρου, πάει σε μία ομάδα με… πρωταγωνιστικούς στόχους, όπως άλλωστε ήθελε και ο ίδιος. 
Δεν το λέμε εμείς, αλλά από τις ΗΠΑ, καθώς χρίζουν την Σπόρτινγκ Κάνσας μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του MLS που έχει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 26/27 Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε πως στο πρωτάθλημα χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική περιφέρεια και ο Τζιωνής θα παίζει… στην Δύση όπου η Κάνσας αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το ντεμπούτο του Τζιωνή στη νέα του ομάδα αναμένεται να… πάρει μερική παράταση, αν και αγωνιστικά είναι πανέτοιμος.
Αξίζει να αναφερθεί πως η Κάνσας πραγματοποίησε τρεις μεταγραφές, αποκτώντας από τη Μάριμπορ τον Φόλοντερ και από τη Γκινγκάμπ τον Ντενμπέ, με τον Τζιωνή πάντως να συγκεντρώνει πάρα πολύ καλά σχόλια και οι οπαδοί της ομάδας να περιμένουν να τον δουν αγωνιζόμενο με τα «γαλάζια».
Σημειώνουμε επίσης πως ο Αμερικανός Πίτερ Βερμίς, ο νέος προπονητής του πρώην μεσοεπιθετικού της Ομόνοιας, είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του MLS, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Κάνσας τον Νοέμβριο του 2009!

Κύπρος Εγγλέζος