Φτάνοντας στην τελική ευθεία της α’ φάση του πρωταθλήματος, κάποιες ομάδες βγάζουν κούραση, δεν παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, όμως κάποιες άλλες βρίσκουν την απαραίτητη συνταγή και έχουν την ουσία.
ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση όμως, έχουν γράψει μέχρι σήμερα 16 και 11 αγώνες αντίστοιχα, χωρίς να ηττηθούν! Πάντα, βέβαια, μιλάμε για επίσημους αγώνες. Εντός και εκτός συνόρων, σε όλους τους θεσμούς.
Το ΑΠΟΕΛ έχει να ηττηθεί σε επίσημο αγώνα από τις 3 Οκτωβρίου, όταν η Ανόρθωση το υποχρέωσε σε ήττα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έκτοτε, η ομάδα του Σωφρόνης Αυγουστή έχει πετύχει 10 νίκες και έχει φέρει 6 ισοπαλίες. Δείγμα της δουλειάς που γίνεται στον «Αρχάγγελο» με την ομάδα να αποκτά σιγά σιγά αυτό το κάτι που χρειάζεται για να διεκδικήσει όσα περισσότερα γίνεται στον φετινό μαραθώνιο.

Από την άλλη, η Ανόρθωση στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις, έχει νικήσει 6 φορές, ενώ έχει φέρει 5 ισοπαλίες με τελευταία της ήττα να είναι αυτή από την ΠΑΕΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στις 4 Δεκεμβρίου. Και η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, φαίνεται να βρίσκει τον καλό της εαυτό στο… φινάλε της α’ φάση.

Σαφώς και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο όμως, ότι κι άλλες ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως για παράδειγμα οι έξι σερί νίκες του Απόλλωνα.

Όμως όπως προαναφέραμε, υπάρχουν και οι ομάδες που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα, αγνοεί τη νίκη για 11 σερί παιχνίδια, με μόλις τρεις ισοπαλίες.

Ή για παράδειγμα η ΑΕΚ, που έχει φέρει έξι σερί «Χ» και την έχουν απομακρύνει από την κορυφή…