«Απόλλων θρύλος πρωτάθλημα», ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα με το τελικό σφύριγμα του Δημήτρη Κουμή στο Μακάρειο.
Ο κόσμος είδε την ομάδα του να πανηγυρίζει την πιο σημαντική (μέχρι την επόμενη) νίκη στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στην Δόξα, να μεγαλώνει την διαφορά από τους διώκτες της και να είναι έτοιμη να μπει στην β’ φάση σαν το απόλυτο φαβορί.
Το συγκρότημα του Τσόρνιγκερ έδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να παίρνει αυτό που θέλει χωρίς να εντυπωσιάζει μέσα στο γήπεδο και ότι έχει να φοβάται μόνο τον εαυτό της. Με βάση αυτά που δείχνει είναι για να διερωτάται κανείς: πώς θα χαθεί αυτό το πρωτάθλημα;
Είναι ξεκάθαρο ότι όσο περνούν τα παιχνίδια και η ομάδα πετυχαίνει τον στόχο της, το πιστεύουν ακόμα περισσότερο.
Στο παιχνίδι του Μακαρείου επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά δύο σημαντικά πράγματα.
Το πρώτο ότι αυτή η ομάδα διαθέτει την ποιότητα ώστε όταν τα βρίσκει σκούρα να τα καταφέρνει. Όταν η Δόξα έβαλε πίεση και άγγιξε την ισοφάριση, βρέθηκε ο Αλμπάνης και έδωσε τη λύση. Όπως έκανε και ο Πίττας στην Πάφο και ο Ντιγκινί με την ΑΕΛ.
Το δεύτερο έχει να κάνει με το βάθος, πράγμα στο οποίο στάθηκε ο Τσόρνιγκερ στις δηλώσεις του. Με εφτά ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού τραυματίες, είχε και πάλι λύσεις από τον πάγκο. Έριξε Χάμπο, Μαυρία, Ίντζια, Ψύχα, Ονγκεντά, ποδοσφαιριστές που μπήκαν μέσα και όχι μόνο δεν έριξαν την ποιότητα της ομάδας αλλά την ανέβασαν κιόλας.
Ειδικά το δεύτερο, με το θέμα του βάθους του ρόστερ το πλήρωσε ο Απόλλωνας τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος έχει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να τον οδηγήσουν στο πρωτάθλημα.
Γι’ αυτό δεν φοβάται ο Τσόρνιγκερ, όπως άλλωστε είπε κι ο ίδιος…

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/02/07/doxa-0-3-apollon-a-k-a-th-e-k-t-o-s-fotos-vinteo/

https://balla.com.cy/2022/02/07/doxa-0-3-apollon-stigmiotypa/

 

https://balla.com.cy/2022/02/07/tsornigker-entyposiako-ayto-poy-kanei-i-omada/