Τα όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο μήνα δημιούργησαν τεράστια ταλαιπωρία στην ΑΕΚ, ήταν ομολογουμένως μία πολύ ψυχοφθόρος διαδικασία και είναι χαρακτηριστικό ότι στις τάξεις της κάποιοι ξέσπασαν με δάκρυα. Τόσο μεγάλη ήταν η ένταση, η ψυχολογική πίεση. Το αφήνουμε ως εδώ…
Η ομάδα της Λάρνακας πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς της από το Εφετείο και πλέον θέλει να πάρει άλλους τρεις στο ΓΣΠ για να δείξει ότι όντως μπορεί να επανέλθει στη διεκδίκηση του τίτλου!
Μοναδικός στόχος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη, ώστε να τερματιστεί το σερί των αποτυχιών και να πάρει η ομάδα τα πάνω της (και) ψυχολογικά.
ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Η ΑΕΚ θα πάει στη Λευκωσία χωρίς επτά ποδοσφαιριστές, καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Νταρμπισάιαρ και Γκιούρτσο, ο τιμωρημένος λόγω καρτών Ροσάλες και οι νεοαποκτηθέντες Μαρτής, Λαμπόικο, Παναδέρο και Άλτμαν, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Στα του αρχικού σχήματος, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη. Πιθανόν και στο σύστημα, αφού δεν αποκλείεται ο Καταλά να επαναφέρει το σχήμα με τετράδα στην άμυνα.
Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Τάντι θα πάρει τη θέση του Ροσάλες δεξιά, αριστερά παραμένει ο Άνχελ Γκαρσία όπως κι ο Λεάλ στο τέρμα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσει ο Τόμοβιτς κι ένας εκ των Γκονζάλεθ-Μιλίτσεβιτς.
Στη μεσαία γραμμή επανέρχεται ο Μάμας στο πλευρό του Λουΐς Γκουστάβο. Στα άκρα επικρατέστεροι είναι οι Ακοράν και Φαράζ με αουτσάιντερ τον Εσπινόσα, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Τρισκόφσκι και Ρόμο.
Αν επιλεγεί σχήμα με τρεις αμυντικούς, τότε μένει έξω ο Φαράζ και θα παίξουν πίσω από τον Ρόμο σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο ο Τρισκόφσκι με τον Ακοράν ή τον Εσπινόσα.

Υ.Γ. Η απόφαση του Εφετείου ήταν μια δικαίωση για την ΑΕΚ, αλλά επιτρέψτε μου να το προσωποποιήσω: ήταν μια μεγάλη προσωπική δικαίωση του Άντρου, του Τζόζεφ, του Εύμαιου, του Χριστόφορου, του Αυξέντη…

Υ.Γ 1. Το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ μπορεί να αρχίσει ΤΩΡΑ. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όποιος όχι, μπορεί να περιμένει πάνω από το πληκτρολόγιο ή το κινητό για την επόμενη αποτυχία.

Ανδρέας Βεντούρης