Καταδίκασε το ΑΠΟΕΛ την άνανδρη επίθεση οπαδών του στο λεωφορείο της Ανόρθωσης, ΑΛΛΑ, στην ίδια ανακοίνωση, έριξε και το βίντεο για τον Ουάρντα. Η αποστολή της Ανόρθωσης βίωσε μία τραγική εμπειρία το βράδυ της Πέμπτης, εξίσου τραγική ωστόσο ήταν η εμπειρία που βίωσαν ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας μετά το μεταξύ τους παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Τότε η ομάδα της Αμμοχώστου καταδίκασε, χωρίς ωστόσο να αφήσει στην άκρη το «αλλά», μιλώντας για μη τήρηση από την πλευρά των παικτών των «πρασίνων» του πλάνου της αστυνομίας.
Το ΑΠΟΕΛ που καταδικάζει την, απαράδεκτη ομολογουμένως, ενέργεια του Ουάρντα, είναι η ίδια ομάδα που όταν ο Λούκας Σόουζα υπέπεσε σε άλλη εξίσου απαράδεκτη ενέργεια, υποδεικνύοντας το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του στους οπαδούς της ΑΕΛ, ανέφερε πως ο Βραζιλιάνος υπέδειξε το… κόρνερ.
Η Ανόρθωση από την πλευρά της ειρωνεύεται το ΑΠΟΕΛ, αναφέροντας διά του εκπροσώπου της πως ο Ουάρντα ενδεχομένως να υπέδειξε το κόρνερ. Είμαι βέβαιος πως τότε, όταν άκουσε τη δικαιολογία των «γαλαζοκιτρίνων» για τον ποδοσφαιριστή τους, θα σχολιάστηκε αρνητικά από μέρους της, ωστόσο η ίδια επί της ουσίας ακολουθεί την ίδια τακτική: καλύπτει τον ποδοσφαιριστή της και αποφεύγει, όπως και το ΑΠΟΕΛ τότε με τον Σόουζα, το «mea culpa». Ένα συγγνώμη, ένα έστω «ήταν λάθος, θα το λύσουμε ενδοοικογενειακά». Όντως, από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από την επίθεση στο λεωφορείο της Ανόρθωσης, από θαύμα γλίτωσαν ωστόσο, τότε, και οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας.
Η ντροπή κι ο αποτροπιασμός, όπως πολύ σωστά αναφέρεται στην ανάρτηση της «κυρίας», δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίζονται αναλόγως χρωμάτων και ομάδων.
Όντως, η μνήμη του Άλκη δεν ξεθώριασε ακόμη, αλλά αυτό θα συμβεί σύντομα. Κι ένας βασικός λόγος είναι ότι οι ομάδες επιλέγουν πάντοτε να χαϊδεύουν τα αυτιά του κόσμου τους, τις ενέργειες ποδοσφαιριστών τους που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό προς τον αντίπαλο, τη στιγμή που πανεύκολα καταδικάζουν για τον ίδιο λόγο τον απέναντι.
Δύο ανακοινώσεις μου ‘χουν περάσει απ’ το μυαλό:
1)
«Το ΑΠΟΕΛ καταδικάζει την ενέργεια του ποδοσφαιριστή μας Λούκας Σόουζα προς τον κόσμο της ΑΕΛ. Θα επιβληθούν κυρώσεις στον ποδοσφαιριστή μας βάσει των εσωτερικών κανονισμών. Απολογούμαστε στον κόσμο της ΑΕΛ για την ενέργεια αυτή».
2) «Η Ανόρθωση καταδικάζει την ενέργεια του ποδοσφαιριστή μας, Αμρ Ουάρντα, μετά το τέλος του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ. Απολογούμαστε για την συμπεριφορά του και ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί βάσει των εσωτερικών κανονισμών».
Μετά… ξύπνησα. Πάω να φτιάξω καφέ.

Ανδρέας Βεντούρης