Όταν η πρωταθλήτρια τερματίζει τη σεζόν που ακολουθεί στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, μένοντας εκτός πρώτης εξάδας, ασφαλώς μιλάμε για μία παταγώδη αποτυχία.
Αυτό ισχύει βεβαίως για την Ομόνοια. Οι «πράσινοι» δεν έκαναν τίποτα απ’ όσα έλεγαν τις προηγούμενες μέρες στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ: ούτε διεκδίκησαν τις τελευταίες τους πιθανότητες για την 6άδα, ούτε πάλεψαν για το γόητρό τους.
Ο αριθμός των νικών της Ομόνοιας στην πρώτη φάση ήταν ακριβώς ο ίδιος με τις ήττες: εννέα. Συν τέσσερεις ισοπαλίες. Πέτυχε όσα γκολ δέχθηκε (25). Σε τι θα μπορούσε να ελπίζει με τέτοιους αριθμούς; Αναμφίβολα απογοητευτικοί και καταδεικνύουν την κακή της πορεία στο πρωτάθλημα. Καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να προσηλωθεί στο κύπελλο. Η αποτυχία μπορεί να είναι μεγαλύτερη, εφόσον δεν κατακτήσει το τρόπαιο και μείνει (και) εκτός Ευρώπης.
Ο Χένινγκ Μπεργκ καλείται να αφήσει στην άκρη τις όποιες δικαιολογίες και να παρουσιάσει μία ομάδα έτοιμη στα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου (είτε με τον Απόλλωνα, είτε με την ΑΕΛ).
Στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο διαιτητή, ακόμη και για τις καθυστερήσεις. Λες κι αυτό ήταν το πρόβλημα…

Ανδρέας Βεντούρης