Κάτι παραπάνω από… τελικός είναι για την Ομόνοια το ντέρμπι της ερχόμενης Παρασκευής με το ΑΠΟΕΛ. Οι «πράσινοι» που παραμένουν… ζωντανοί στο κυνήγι της εξάδας, χρειάζονται μόνο νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο και την ίδια ώρα όμως, νίκη του Άρη επί της Πάφου… Δύσκολο σενάριο, με λίγες πιθανότητες, αλλά ποδόσφαιρο είναι και όλα μπορούν να συμβούν. Το ότι η Ομόνοια δεν εξαρτάται μόνο από το δικό της αποτέλεσμα, αυτό είναι πολύ αρνητικόΜια ομάδα που έπρεπε και όφειλε να είχε εξασφαλισμένη την παρουσία της εδώ και καιρό στον πρώτο όμιλο και όχι να εμπλέκεται τώρα σε… σενάρια. Προφανώς τα λάθη που έγιναν ήταν πάρα πολλά και σοβαρά, από το ξεκίνημα της σεζόν, μέχρι και πολύ πρόσφατα (αυτό όμως θα μπορεί να αναλυθεί σε μεταγενέστερο στάδιο).
Γνωρίζοντας πως λειτουργεί ο Χένινγκ Μπεργκ, δύσκολα θα προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα, όπως αυτή είχε επιλεγεί για το προηγούμενο ματς με τον Άρη. Δεδομένη είναι μόνο μια αλλαγή κι αυτή αναγκαστική, από τη στιγμή που ο Παπουλής είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ. Τη θέση του πιθανώς να πάρει ο Λοβέρα (η φυσική θέση του Αργεντινού είναι πίσω από τον επιθετικό) και να μετακινηθεί αριστερά ο Μποτεάκ και να πάρει φανέλα βασικού για το δεξί άκρο ο Λοΐζου. Αν θέλει ο κ. Μπεργκ να επανέλθει στον σχηματισμό με δυο φορ, μπορεί να επιλέξει μεταξύ Τσέποβιτς και Κακουλλή…
Πέραν από τον Παπουλή, ο οποίος δεν υπολογίζεται, θεωρείται δύσκολο να προλάβει ο Λανγκ, αν και οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές, για το αν θα καταφέρει να μπορέσει να ανεβάσει ρυθμό και να συμπεριληφθεί στην αποστολή.