Η Αθλέτικ έχει το μυαλό της στο Copa del Rey όπου βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά (θα αντιμετωπίσει σε δύο ματς την Βαλένθια) έχοντας πετάξει ήδη εκτός συνέχειας τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ όμως δεν… αμελεί και την La Liga.
Απόδειξη το ματς της Δευτέρας (7/2) απέναντι στην Εσπανιόλ για την 23η αγωνιστική της La Liga, με το σύνολο του Μαρθελίνο να επιβεβαιώνει την αγωνιστική ανωτερότητά του απέναντι στους Καταλανούς, κάνοντας ανατροπή στο σκορ και παίρνοντας τη νίκη με 2-1 που την έφερε σε απόσταση βολής από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Ουσιαστικά, το τρίποντο υπέρ των Βάσκων σφραγίστηκε στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο μπήκαν και τα τρία γκολ της αναμέτρησης του Σαν Μαμές. Πρώτη “χτύπησε” η Εσπανιόλ και μάλιστα με ένα γκολ σπάνιας δημιουργίας και εκτέλεσης, με τον Πουάδο να κάνει εντυπωσιακή κούρσα από τα δεξιά και να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Φιλένα να νικάει με ασύλληπτο σουτ τον Σιμόν μόλις στο 3ο λεπτό (0-1).
ΑΘΛΕΤΙΚ: Σιμόν, Λεκουέ, Βίβιαν, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα, Μπερενγκέρ (54′ Πέτχα), Θαράγα, Ντάνι Γκαρθία (58′ Βέσγκα), Σεράνο (72′ Μουνιαΐν), Σανθέτ (72′ Βιγιαλίμπρε), Ραούλ Γκαρθία (64′ Ινιάκι Γουίλιαμς)
ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Λόπεθ, Χιλ, Γκόμεθ (63′ Λόπεθ), Καμπρέρα, Πεδρόσα, Μορλάνες (75′ Ερέρα), Ντάρντερ, Μελέντο (63′ Εμπάρμπα), Πουάδο, Φιλένα (75′ Γου), Ντιμάτα (64′ Μόρον)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ