Πολλοί προπονητές, όπως και ο Γιούργκεν Κλοπ θεωρούν απαραίτητη την εφαρμογή των πέντε αλλαγών στην Premier League, η οποία είναι η μοναδική στα υπόλοιπα τέσσερα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν έχει εισάγει τον συγκεκριμένο κανόνα, από τη μέρα που ξεκίνησε η πανδημίας.
Στο πρόσφατο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Ίντερ (0-2) για τους «16» του Champions League, ο Γερμανός τεχνικός αξιοποίησε τη δυνατότητα για πέντε αλλαγές που υπάρχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αρκετοί δημοσιογράφοι απέδωσαν τη νίκη των «Reds» στον κανονισμό των πέντε αλλαγών.
Παρ’ όλα αυτά ο Γιούργκεν Κλοπ απάντησε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν έχει τη χρησιμότητα να αυξήσει το χάσμα μεταξύ των κορυφαίων ομάδων και των μικρότερων.
«Ειλικρινά, το να υποστηρίζουν κάποιοι ότι οι πέντε αλλαγές αποτελούν τακτικό πλεονέκτημα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Απολύτως καμία. Δεν ισχύει καθόλου ότι μας δίνει πλεονέκτημα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συζητείται ακόμα έτσι. Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτή τη χώρα ακόμα δεν έχουμε πέντε αλλαγές.
Σε όλες σχεδόν τις άλλες χώρες αυτό συμβαίνει. Αυτός ο κανονισμός δεν κάνει τη Μπάγερν να βρίσκεται 20 πόντους μπροστά από άλλες ομάδες. Στην Ιταλία οι καλύτερες ομάδες δεν έχουν ξεφύγει από τις μικρότερες. Είναι τεράστιος ο ανταγωνισμός. Σε αυτή τη χώρα κρυβόμαστε πίσω από το γεγονός ότι: “Τους βοηθάει”. Δεν μπορώ να δω πώς μας βοηθάει», ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια τόνισε ότι αυτός ο κανονισμός βοηθάει και τις μικρότερες ομάδες μιας και μπορούν κι εκείνες να χρησιμοποιούν περισσότερους παίκτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
«Κοιτάξτε την Κρίσταλ Πάλας και τους επιθετικούς παίκτες που έχει. Θα μπορούσαν να αλλάξουν και τους τρεις σε κάθε παιχνίδι. Οι πέντε αλλαγές είναι απαραίτητες για το μέλλον. Θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη σε ισχύ, αλλά τουλάχιστον ας ισχύσει στο μέλλον γιατί πρέπει να φροντίσουμε να δώσουμε στους παίκτες την ευκαιρία να εξοικονομήσουν ενέργεια. Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι πλεονέκτημα από τακτικής άποψης. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται: “Γι’ αυτό ο Κλοπ θέλει πέντε αλλαγές, γιατί μπορεί να φέρει στο ματς αυτούς τους παίκτες”», κατέληξε ο 54χρονος προπονητής της Λίβερπουλ.