Έχω την αίσθηση πως από την ήττα στο ΓΣΠ, η ΑΕΚ έχει περισσότερα να κρατήσει σε σχέση με τις προηγούμενες ισοπαλίες. Να το θέσω πιο σωστά, η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου.
Μπορεί το ματς στην τελική να αποδείχθηκε ότι κρίθηκε από την υπόδειξη του πέναλτι, μια φάση που είναι απολύτως φυσιολογικό να συζητιέται αρκετά, ωστόσο η ομάδα της Λάρνακας δεν πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά μ’ αυτό.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή, αλλά στο δεύτερο πραγματοποίησε μία αρκετά καλή εμφάνιση και το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί, αφού θα μπορούσε τουλάχιστον να σκοράρει ένα γκολ. Ας όψεται ωστόσο ο Σκουφέτ και η αναποτελεσματικότητά της.
Ο Καταλά έδειξε πως μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα, δοκίμασε διάφορα σχήματα με σκοπό να μπορέσει η ομάδα του να αποφύγει την ήττα. Η ΑΕΚ έδειξε όντως σημάδια βελτίωσης στο δεύτερο μέρος κι αυτό θα πρέπει να κρατήσει ενόψει της συνέχειας. Όπως επίσης κρατάει την εξαιρετική εμφάνιση του Κρίστιαν Λεάλ, ο οποίος όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος.
Σίγουρα το ότι έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη δημιουργεί απογοήτευση. Από το ματς με το ΑΠΟΕΛ ωστόσο… κάτι κέρδισε. Κι ας μην αντικατοπτρίζεται στον βαθμολογικό πίνακα μετά το τέλος του αγώνα στο ΓΣΠ το σημάδι βελτίωσης του δευτέρου ημιχρόνου. Πλέον δεν μπορεί να μιλάει για πρωτάθλημα, κακά τα ψέματα. Θα πρέπει ωστόσο να ανασυνταχθεί για να εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη.
Παρεμπιπτόντως: ο καθένας δικαιούται ασφαλώς να έχει την άποψή του. Να κριτικάρει και να αποθεώνει. Το θέμα όμως είναι να το πράττεις στο σωστό timing, με το σωστό τρόπο. Το τελευταίο που χρειάζεται αυτή η ομάδα είναι να της βάλεις αλάτι στην πληγή…

Ανδρέας Βεντούρης