Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να τονιστεί ο στόχος της Ανόρθωσης στον αγώνα της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η νίκη τη φέρνει και μαθηματικά στην πρώτη εξάδα, οπόταν δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να αναφερθεί το αυτονόητο!
Το κίνητρο είναι ασφαλώς μεγάλο για την ομάδα της Αμμοχώστου και μάλιστα είναι διπλό. Αφενός η μαθηματική εξασφάλιση της παρουσίας της στο πρώτο γκρουπ, αφετέρου η εκμετάλλευση του οποιουδήποτε αποτελέσματος στο ντέρμπι που ακολουθεί μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Όσο μειώνει την απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες, τόσο θα δημιουργεί καλύτερες προοπτικές για τον εαυτό της για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω που μέχρι πρότινος δεν φανταζόταν ιδιαίτερα εφικτό. Η κορυφή παραμένει ακόμη μακριά, όχι όμως και η δεύτερη θέση.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΠΛΑΝΟ: Τέσσερα ονόματα περιλαμβάνει το απουσιολόγιο κι ο λόγος για τους τραυματίες Αραγιούρι, Ιωάννου, Ντέλετιτς και Ρισβάνη. Είναι δεδομένο ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια θα προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη.
Ο Λόρια θα πάρει θέση στο τέρμα, με τους Κορέια και Αμπαρτζουμιάν ως ακραίους μπακ, ενώ παρτενέρ του Κορρέα στο κέντρο της άμυνας θα είναι ένας εκ των Αντωνιάδη-Εσκοβάλ. Στη μεσαία γραμμή, επικρατέστεροι θεωρούνται οι Αρτυματάς, Βερχόβετς και Χρυσοστόμου, με αουτσάιντερ τον Χουσμπάουερ. Στα άκρα της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν οι Ουάρντα και Χριστοφή, με τον Νοβότνι να επιστρέφει και να παίρνει θέση στην κορυφή.

Ανδρέας Βεντούρης