Αυτή την ευκαιρία δεν την άφησε να πάει χαμένη ο Απόλλωνας.
Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν 3-0 της Δόξας στο Μακάρειο, εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες των τεσσάρων ομάδων που ήταν πίσω του πριν το ξεκίνημα της αγωνιστικής και άνοιξε την διαφορά.
Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας κυριάρχησε, άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Πίττα και θα μπορούσε και για περισσότερα γκολ πριν την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη η Δόξα μπήκε πολύ δυνατά, έχασε δύο ευκαιρίες στο 56’, αλλά ένα λεπτό αργότερα κόντρα στην ροή του αγώνα ο Απόλλωνας έκανε το 2-0 με τον Αλμπάνη (57’). Πριν κοπάσουν καλά-καλά τα πανηγύρια ο Αλμπάνης πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ, τρίτο για τον Απόλλωνα στο 61’ και κάπου εκεί η σεμνή τελετή στο Μακάρειο έλαβε τέλος.
Στην συνέχεια ο ρυθμό έπεσε, δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και ο Απόλλωνας πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

ΔΟΞΑ (Η.Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Αντενόν, Μπένι (71′ Οικονομίδης), Τιτζανί, Σαντίκ, Κοβάσεβιτς (80′ Σάιθ), Τραϊτσέφκσι, Καραμανώλης (46′ Μέσκα), Κυριάκου (46′ Σάσι), Εμπραλίτζε, Κέρλα.
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Σ  Ποντικός

ΑΠΟΛΛΩΝ (Α.Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Αυλωνίτης, Ρομπέρζ, Χαμάς (73′ Μαυρίας), Κολ (83′ Ονγκεντά), Νογιόκ, Αλμπάνης (64′ Ψύχας), Ίλιεφ (73′ Κυριάκου), Πίττας, Ντιγκινί (64′ Ίντζια).
Στον πάγκο: Ντούριν, Μαυρίας, Τζουμ,  Γιάνκα

ΣΚΟΡΕΡ: 11′ Πίττας, 57′ Αλμπάνης, 61′ Αλμπάνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου, Αντενόν (6η)/Χαμάς, Νογιόκ
ΚΟΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 580

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι (2) Τραϊτσέφσκι (5), Αντενόν (5) Αντάμοβιτς (7)
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ίλιεφ, Τζουμ, Σπόλιαριτς, Φιλιώτης, Κολ
Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής:  Θεοδότου Κώστας

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
8′
Ο Απόλλωνας έχει την κατοχή της μπάλας και προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του χωρίς να έχει βρει ακόμα ευκαιρίες. Η Δόξα για την ώρα βρίσκεται σε παθητικό ρόλο χωρίς να έχει κινδυνέψει.
11′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. Ο Χαμάς έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Πίττας με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σισκόφσκι παρά την προσπάθεια του Αντενόν να τον σταματήσει.

*Περίπου 500 φίλαθλοι παρακολουθούν την αναμέτρηση.
15′ Απειλεί η Δόξα. Το σουτ του Εμπραλίτζε απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.
22′ Ο Πίττας δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
24′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ωραία κίνηση του Ντιγκινί από δεξιά, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο (Κοβάσεβιτς), έκανε την σέντρα αλλά το ανάποδο ψαλιδάκι που δοκίμασε ο Αλμπάνης έφυγε λίγο έξω.
30′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Αλμπάνης πήρε την μπάλα στην περιοχή της Δόξας, ξέφυγε με ωραίο τρόπο από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του, έπιασε το σουτ αλλά ο Σισκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
33′ Κίτρινη κάρτα στον Χαμάς.
33′ Κίτρινη κάρτα στον Χάρη Κυριάκου.
34′ Νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Αλμπάνης έδωσε στον Νογιόκ ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
38′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τιτζανί, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.
40′ Κίτρινη κάρτα στον Νογιόκ.
42′ Πετυχαίνει γκολ η Δόξα αλλά σωστά ο β’ βοηθός Χρίστος Χρίστου σήκωσε το σημαιάκι και υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Αντενόν. Ο αμυντικός της Δόξας σκόραρε με το κεφάλι μετά από φάουλ του Εμπραλίτζε αλλά ήταν εκτεθειμένος.
45′ Σκοράρει ο Πίττας αλλά πολύ σωστά ακυρώθηκε το γκολ καθώς ο επιθετικός του Απόλλωνα ήταν σε θέση οφσάιντ.
Τέλος α’ ημιχρόνου
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου

Έναρξη β’ ημιχρόνου
46′ Διπλή αλλαγή για την Δόξα. Έμειναν στα αποδυτήρια Κυριάκου και Καραμανώλης και πέρασαν στο παιχνίδι οι Μέσκα και Σάσι.
53′ Κίτρινη κάρτα στον Αντενόν για δυνατό φάουλ στον Πίττα.
56′ Απειλεί η Δόξα. Ο Εμπραλίτζε έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Σάσι πέρασε παράλληλα από την εστία του Γιοβάνοβιτς.
56′ Μεγάλη ευκαιρία για την Δόξα. Ο Μέσκα έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Σαντίκ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.
57′ ΓΚΟΛ. 0-2. Πετυχαίνει δεύτερο γκολ ο Απόλλωνας. Λάθος του Τραιτσέφσκι, ο Πίττας αμέσως έδωσε την ασίστ στον Αλμπάνη ο οποίος με διαγώνιο δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σισκόφσκι.

60′ Ευκαιρία για την Δόξα. Ο Μπένι ήταν έτοιμος να σκοράρει και ο Ρομπέρζ που πήρε την μπουκιά από το στόμα.
61′ ΓΚΟΛ. 0-3. Κι’ άλλο γκολ για τον Απόλλωνα. Ο Κολ έκανε την μακρινή μπαλιά με στόχο τον Αλμπάνη, ο Ελλαδίτης κατέβασε ωραία με το στήθος και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
*Κόπηκαν 580 εισιτήρια.
69′
Ωραία κίνηση και σουτ του Εμπραλίτζε, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.
Τέλος αγώνα

————————————————————————————————————