Στη σύλληψη ενός 23χρονου για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αρχές.

Από ένα εκ των θυμάτων της επίθεσης αναγνωρίστηκε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής και οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, ως ένας εκ των εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το NEWS247.

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ή αν ήταν μόνο εκείνος που μαχαίρωσε, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μικρό δρεπάνι που βρέθηκε στο σημείο και ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε στον φόνο, ενώ η παρουσία του στο περιστατικό επιβεβαιώνεται και από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί.

Ο συλληφθείς συμμετείχε στα αιματηρά επεισόδια του Βόλου το 2017

Ο 23χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος και σκληρός χούλιγκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega συμμετείχε και στα αιματηρά επεισόδια του Βόλου το 2017.

Ο σεσημασμένος χούλιγκαν φέρεται να εμφανίζεται σε ορισμένα πλάνα, έξω από το γήπεδο του Βόλου σε αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2017 στα οποία σύμφωνα με το Mega φαίνεται να κρατά μαχαίρι. Ο 23χρονος φέρεται να έχει μαγνητοσκοπηθεί να επιτίθεται σε οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Ο 23χρονος είναι άλλωστε παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε συλληφθεί και το 2019 για ανάλογου τύπου επίθεση σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση οπαδικής βίας, η οποία εκκρεμεί.

Ο 23χρονος ενεπλάκη σε ένα ακόμα επεισόδιο λίγες ώρες πριν τη δολοφονία

Σύμφωνα με το GRTimes, ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη (και τον τραυματισμό των δύο φίλων του που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»). Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος φέρεται να παραβρέθηκε. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ και ολοκληρώθηκε περίπου στις 22.30.

Δύο ώρες αργότερα, ο 23χρονος επιβιβάστηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα που μετέφερε τους μετέχοντες στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου και στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε συλληφθεί και το 2019 για ανάλογου τύπου επίθεση σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Ο 23χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση οπαδικής βίας, η οποία εκκρεμεί.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.