Ο παλαίμαχος αρχηγός της Ανόρθωσης, Νίκος Νικολάου, μίλησε στην ιστοσελίδα μας για τη νίκη της ομάδας κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και την προοπτική που υπάρχει για να κυνηγήσει τον τίτλο.
Για τη σημασία της νίκης στο ΓΣΠ: «Ήταν μια δίκαιη νίκη. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό για την Ανόρθωση. Ήταν μια νίκη κόντρα σε ένα αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους και αυτό έχει τη δική του σημασία. Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε αρκετά καλή στο παιχνίδι. Διαχειρίστηκε σωστά τα πάντα στο παιχνίδι και πήρε μια νίκη που την κρατά ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου».
Ποιες οι πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο, λαμβάνοντας υπόψη και τον αγώνα που ακολουθεί με τον Απόλλωνα; «Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι, ολόκληρου του πρωταθλήματος. Αν ο Απόλλων νικήσει, θα είναι πολύ δύσκολο να χάσει το πρωτάθλημα. Για την Ανόρθωση είναι must win στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που τα καταφέρει η Ανόρθωση θα διατηρήσει το ενδιαφέρον για τη μάχη του τίτλου, ενώ θα βάλει και άλλες ομάδες στη μάχη, ειδικά αν νικήσει και το ΑΠΟΕΛ».
Για το ότι οι ομάδες που ακολουθούν τον Απόλλωνα δεν έχουν περιθώρια για απώλειες: «Κάθε απώλεια αυτών των ομάδων θα έχει συνέπειες. Δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν βαθμούς. Αν ο Απόλλων νικήσει την Ανόρθωση, θα έχει την πολυτέλεια να χάσει τουλάχιστον τρία ματς στα πλέι οφ και αυτό από μόνο του λέει πολλά».
Για τους Κύπριους που παίρνουν ευκαιρίες στην Ανόρθωση: «Είναι θετικό αυτό για την Ανόρθωση. Πάντα το έλεγα. Το γήπεδο είναι εκεί για να αποδείξει ο κάθε ποδοσφαιριστής τι αξίζει. Δεν υπάρχει προπονητής που θα γυρίσει την πλάτη σε ικανούς ποδοσφαιριστές. Ειδικά ο Τιμούρ, που πάντα δίνει ευκαιρίες. Τα οφέλη από την παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών, είναι πολλαπλά. Τα παιδιά αρπάζουν τις ευκαιρίες και η ομάδα παίρνει αποτελέσματα».
Για το ότι ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση θα αναμετρηθούν και στο κύπελλο: «Πάντα οι αγώνες του κυπέλλου είναι ξεχωριστοί. Αυτές οι ομάδες διεκδικούν μέχρι τέλους το κύπελλο. Θα είναι δύο αμφίρροπά παιχνίδια. Ελπίζω, η Ανόρθωση να διεκδικήσει και το κύπελλο».

Ανδρέας Ανδρέου