Η 21η αγωνιστική δημιουργεί νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα, όσον αφορά τη μάχη του τίτλου και τις θέσεις στην Ευρώπη. Ο Κύπριος τεχνικός, Κώστας Σακκάς, ανέλυσε στην ιστοσελίδα μας το τελευταίο ντέρμπι στο ΓΣΠ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ, καθώς και το ματς της Πέμπτης μεταξύ των «γαλαζοκιτρίνων» και της Ανόρθωσης, αλλά και την προοπτική της κάθε ομάδας ξεχωριστά.

ΑΠΟΕΛΑΕΚ: «Η ΑΕΚ άρχισε καλά το παιχνίδι, χωρίς όμως να ήταν απειλητική. Νομίζω ότι κάτι λείπει μπροστά. Από την άμυνα να πάει στο επιθετικό τρίτο το έκανε εύκολα, αλλά κάτι της λείπει στο επιθετικό τρίτο ώστε να μετουσιώσει τις φάσεις που δημιουργεί σε ευκαιρίες στο στόχο ή σε γκολ.
Ενώ το ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην είχε τόσο καλή κυκλοφορία, μπορεί να παίξει κάθετα και να απειλήσει όπως έκανε χθες. Το ΑΠΟΕΛ βάζει άμεση πίεση και το βοηθάει να κλέψει την μπάλα στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου.
Έκανε πάρα πολλές σέντρες, είναι όντως ένα στυλ παιχνιδιού που το βοηθά. Με τις αλλαγές βοήθησε ο Σωφρόνης ώστε να διαχειριστεί τον αγώνα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, βοηθήθηκε με τις αλλαγές και με την είσοδο των Ακοράν-Ρόμο. Ίσως να φοβήθηκε λίγο το παιχνίδι η ΑΕΚ. Αν έμπαινε με πιο επιθετικογενείς παίκτες από την αρχή, ίσως να έβρισκε περισσότερες ευκαιρίες. Ο Τρισκόφσκι θέλει παίκτη κοντά του για να κερδίσει τις δεύτερες μπαλιές για να σκοράρει. Την περίμενα πάντως πιο απειλητική. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ χρειάζεται βελτίωση στη δημιουργία τελικών προσπαθειών. Για το ΑΠΟΕΛ είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Βελτίωσε το κάθετο και άμεσο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να κάνει και τελικές κάτι που δεν είχε παλαιότερα. Με τη δυναμική που αποκτάει το ΑΠΟΕΛ, νομίζω ότι μπορεί να κάνει και την… έκπληξη. Θα είναι έκπληξη για μένα αν πάρει το πρωτάθλημα, βάσει των βαθμολογικών δεδομένων και της διαφοράς του Απόλλωνα. Οι έξι και οι οκτώ βαθμούς μπορούν να καλυφθούν.
Η ΑΕΚ χρειάζεται άμεση βελτίωση σ’ αυτό που ανέφερα προηγουμένως. Να πετύχει γκολ για να κάνει νίκες. Να προσαρμοστεί στα ντέρμπι και να πάρει αποτελέσματα».

ΑΠΟΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ: «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θεωρώ ότι αυτός που θα νικήσει, θα κάνει ένα ακόμη μικρό βήμα προς τον τίτλο. Δεν ξεγράφω την Ανόρθωση, παρότι είναι μακριά. Με ένα καλό σερί όμως μπορεί να πλησιάσει. Είναι ήδη κοντά στη δεύτερη θέση.

Πιστεύω ότι η Ανόρθωση θα περιμένει το ΑΠΟΕΛ και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Νομίζω είναι μια τακτική προσέγγιση που ίσως τη βοηθήσει διότι είναι σημαντικό και να μη χάσει. Έχει το υλικό και τους παίκτες για να κάνει καλή άμυνα και μετά να επιτεθεί. Με τον Ολυμπιακό είχε κάποια θέματα στο αμυντικό κομμάτι όταν ήταν στην επίθεση. Το ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να πιέσει ψηλά, να κλέψει την μπάλα από τους αμυντικούς της Ανόρθωσης αν και νομίζω ότι δεν θα της δώσει την πολυτέλεια να χτίσει παιχνίδι από πίσω. Το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να μεταφέρει το παιχνίδι από τα πλάγια, η Ανόρθωση αφήνει χώρους όταν ανεβαίνουν Αμπαρτζουμιάν και Κορέια. Θα είναι ένα παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον από τακτικής πλευράς».

ΓΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ: «Δεν πήρε έγκαιρα τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρει. Λείπει ο επιθετικός που θα κάνει γκολ την μία ευκαιρία και χάλασε η αμυντική της λειτουργία. Δέχθηκε εύκολα γκολ».

-ΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ: «Για μένα δεν είναι σταθερός. Όμως, στα άσχημα του παιχνίδια κατάφερε να νικήσει. Ίσως πέρασε μία μικρή κάμψη, περιμένω να δω την αντίδρασή του από ‘δω και πέρα. Θεωρώ ότι θα βγάλει αυτά που θέλει ο προπονητής του. Κάθετο και άμεσο παιχνίδι, πίεση ψηλά. Με τις επιστροφές παικτών θα βγάλει πιο καλά τον τρόπο παιχνιδιού του. Έχει και μειονεκτήματα, μένουν χώροι ανοικτοί και τώρα θα δούμε στα ντέρμπι πόσο καλός είναι στο αμυντικό τρανζίσιον».

Ανδρέας Βεντούρης