Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναζήτηση παικτών πάνω στους οποίους θα στηριχτεί για την επόμενη ημέρα και ο Τσάβι έχει δείξει στη διοίκηση της ομάδας τον κορυφαίο στόχο του.
Αυτός δεν είναι άλλος από τον Έρλινγκ Χάλαντ. Ο Νορβηγός είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο θεωρεί ο Τσάβι πως πρέπει να φτιαχτεί πάνω του η νέα Μπαρτσελόνα.
Φυσικά, η συγκεκριμένη περίπτωση μόνο εύκολη δεν είναι αφού υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για να τον αποκτήσουν, ενώ και τα οικονομικά δεδομένα των Καταλανών είναι στενά.
Ωστόσο ο Λαπόρτα και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται ήδη να καταθέσουν την τελική τους πρόταση για να πείσουν τον Νορβηγό να μετακομίσει στην Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε για την υπόθεση το βασικό για την Μπαρτσελόνα είναι να ικανοποιήσει τον μάνατζερ και τον πατέρα του παίκτη οι οποίοι φέρονται να είναι και οι πιο σκληροί διαπραγματευτές.
Το ποσό που ζητά ο Ραϊόλα για προμήθεια, αλλά και εκείνο που θέλει ο πατέρας του παίκτη ως μπόνους υπογραφής, ανεβάζουν σημαντικά το κόστος της. Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι άνθρωποι των Καταλανών θα προσφέρουν πολλά μπόνους στην πλευρά του παίκτη για να μπορέσουν να καλύψουν την πιθανή διαφορά.
Όπως και να έχει η Μπαρτσελόνα αναμένεται να καταθέσει άμεσα πρόταση για να μπορέσει να τον κάνει δικό της και να προλάβει τους υπόλοιπους μνηστήρες.