Μου προξένησε μεγάλη λύπη, η είδηση του θανάτου του πρώην ποδοσφαιριστή Σέρπο Νίκολιτς, σε τόσο νεαρή ηλικία.
Θυμούμαι την συνεργασία μας στην Ανόρθωση  την περίοδο 1994/1995. Έψαξα το αρχείο μου. Ο Νίκολιτς γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1965. Ηταν επιθετικός ποδοσφαιριστής, με πολύ καλό χαρακτήρα και με ένα ιδιαίτερο τρέξιμο. Πολύ πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής, με καλή αθλητική ζωή, χωρίς καταχρήσεις και υπερβολές.
Κατοικούσε με την γυναίκα του στην Λάρνακα. Τον Σέρπο Νίκολιτς τον φέραμε στην ομάδα της Ανόρθωσης για την περίοδο 1994/1995, χρονιά στην οποία η Ανόρθωση κέρδισε το πρωτάθλημα.
Ο Νίκολιτς , σημείωσε καθοριστικά τέρματα  την περίοδο αυτή. Ηταν ένας ταπεινός ποδοσφαιριστής με επαγγελματική συνείδηση. Την περίοδο αυτή στο πρωτάθλημα σημείωσε 15 γκολ σε 32 συμμετοχές.
Θυμούμαι ένα περιστατικό που συνέβη τότε με τον Νίκολιτς και τη γυναίκα του τρεις μέρες πριν τον κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος με την αήττητη ομάδα της ΕΝΠ  στο παλαιό γήπεδο Παραλιμνίου. Ηταν Πέμπτη και ο Νίκολιτς οδηγώντας το αυτοκίνητο του στο δρόμο Δεκέλειας-Λάρνακας, μαζί του ήταν  και η σύζυγος του κτύπησε 2 πεζούς. Ο φωτισμός του δρόμου ήταν αδύνατος . Εγώ κοιμόμουν και με ξύπνησε το τηλεφώνημα του Νίκολιτς.
Κλαίγοντας μου ανέφερε το περιστατικό. Το ερώτημα μου ήταν που ήταν το δυστύχημα  και αμέσως πήγα εκεί. Ήταν  πανικοβλημένος και αυτός και η σύζυγος του . Μιλήσαμε, μίλησα και με τους αστυνομικούς και τους φέραμε στο σπίτι τους στη Λάρνακα. Εγώ ανέλαβα να εμψυχώσω, να βοηθήσω ψυχολογικά  τον Νίκολιτς και η γυναίκα μου να αναλάβει την γυναίκα του , η οποία ήταν πολύ συγχυσμένη και πανικοβλημένη .  Και το σενάριο αυτό συνεχίζετο κάθε στιγμή , κάθε μέρα. Προβληματίσθηκα, έθεσα μπροστά μου όλα τα ψυχολογικά και αγωνιστικά δεδομένα και την Κυριακή στον κρίσιμο αγώνα με την  ΕΝΠ στο Παραλίμνι, τον συμπεριέλαβα στην αρχική ενδεκάδα.
Νικήσαμε την αήττητη μέχρι εκείνη την στιγμή ΕΝΠ στο Παραλίμνι με 1-0 και το  γκολ το σημείωσε ο Νίκολιτς. Μια σπουδαία και σημαντική νίκη της Ανόρθωσης, σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα.
Όταν πληροφορήθηκα  την τραγική αυτή είδηση για το Σέρπο Νίκολιτς , μου ήλθαν στον μυαλό , όλες αυτές οι συνθήκες τότε και ένοιωσα την ανάγκη να τον αποχαιρετήσω καταγράφοντας το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου και την συγκεκριμένη εμπειρία.
Αγαπητέ Σέρπο Νίκολιτς, Καλό σου ταξίδι.