Τα μπλεξίματα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τα λάθη στην αίτηση εισόδου στην Αυστραλία ενδέχεται να του επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε δικαστικά για την υπόθεση της ακύρωσης της βίζας του στην Αυστραλία, όμως τα μπλεξίματά του δεν έχουν τελειωμό, μιας και τις τελευταίες ώρες προέκυψε ακόμα ένα ζήτημα στην αίτηση που υπέβαλλε για την είσοδο στη χώρα.
Ο Σέρβος τενίστας συμπλήρωσε ότι δεν είχε κάνει κάποιο ταξίδι 14 ημέρες πριν φτάσει στη Μελβούρνη, κάτι που ίσως να μην ισχύει, με συνέπεια να κινδυνεύει με κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και σε ποινή φυλάκισης για ένα χρόνο.
Το έγγραφο που συμπλήρωσε το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις προειδοποιεί ότι «το να δώσετε λάθος πληροφορίες είναι σοβαρό. Μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις». Στην ιστοσελίδα του, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας αναφέρει ότι «οι ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες” προς την κυβέρνηση συνιστούν «σοβαρό αδίκημα» και ότι «σε περίπτωση καταδίκης, η μέγιστη ποινή είναι φυλάκιση 12 μηνών».
Ο Τζόκοβιτς δήλωσε στην ένορκη κατάθεσή του στο δικαστήριο ότι ταξίδευε από την Ισπανία στην Αυστραλία μέσω Ντουμπάι στις 4 και 5 Ιανουαρίου και ότι τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην ιβηρική χώρα.
Παρ’ όλα αυτά, φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media τον εμφανίζουν στο Βελιγράδι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών μία φωτογραφία με τον παίκτη του χάντμπολ Πέταρ Τζόρτζιτς, καθώς και ένα video που τον δείχνει να παίζει τένις στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας.