Η ισοπαλία με την ΠΑΕΕΚ και ο τρόπος που χάθηκε η νίκη είναι λογικό να έχει δημιουργήσει απογοήτευση στις τάξεις της ΑΕΚ. Το λάθος του Τόμοβιτς στο τέλος ασφαλώς της κόστισε, ωστόσο αν επικεντρωθεί σ’ αυτό, τότε θα είναι σαν να βλέπει το δέντρο κι όχι το δάσος.
Δεν ξέρω κατά πόσον η ομάδα επηρεάστηκε από τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες, θεωρώ ωστόσο πως το πρόβλημά της ΔΕΝ είναι η ένσταση. Ασφαλώς επηρεάζει το μυαλό και την ψυχολογία, ουδείς αμφιβάλλει επί τούτου, αλλά η ΑΕΚ δείχνει να έχει… θέματα και προ της ένστασης.
Για παράδειγμα, είναι το τέταρτο στη σειρά παιχνίδι που δέχεται γκολ σχεδόν αμέσως αφότου σκόραρε η ίδια. Συνέβη με την Ομόνοια, με την Πάφος FC, με τον Απόλλωνα και χθες με την ΑΕΚ.
Προφανώς λοιπόν δεν μπορούμε να μιλάμε για σύμπτωση, όταν κάτι επαναλαμβάνεται για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Το τόνισε κι ο Νταβίντ Καταλά στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Μακάρειο, ότι χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα και δεν ήταν η πρώτη φορά. Όντως δεν ήταν η πρώτη, ήταν η τέταρτη. Κι αυτό είναι πρόβλημα το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να διορθωθεί.
Η ΑΕΚ επίσης δεν είναι το ίδιο δημιουργική όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν πιέζει τον αντίπαλό της με τον ίδιο τρόπο που το ‘κανε σε άλλα ματς, αν εξαιρέσουμε το πρώτο… τέταρτο στο ματς με την Πάφος FC.
Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δείχνουν να βρίσκονται στα κάτω τους, ενώ είναι γεγονός πως όταν απουσιάζουν συγκεκριμένοι παίκτες, μοιάζει να επηρεάζεται περισσότερο απ’ ότι θα ‘πρεπε.
Η ισοπαλία με την ΠΑΕΕΚ δεν είναι δα και καταστροφή, είναι ένας καλός λόγος ωστόσο για να υπάρξει μεγαλύτερος προβληματισμός και περισσότερη δουλειά. Απ’ όλους, απ’ τον καθένα ξεχωριστά. Ο καθένας να βάλει μεγαλύτερη πίεση στον ίδιο του τον εαυτό και να κλείσει τ’ αυτιά του για όσα ακούγονται δεξιά κι αριστερά περί… ένστασης.
Η ΑΕΚ πρώτα απ’ όλα οφείλει να διορθωθεί στο γήπεδο κι ας αφήσει την ένσταση στα χέρια των νομικών της.

Ανδρέας Βεντούρης