Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ομόνοια περιμένουν μέσα στο Σαββατοκύριακο την κάθοδο του Σλοβένου επιθετικού Τιμ Ματάβς για να τελειώσει η μεταγραφή του στους «πράσινους».
Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα όπως η Μπουντεσλίγκα και η Serie Α, αλλά και το Ολλανδικό, εκεί όπου έφτιαξε το όνομα του.
Πρόκειται για έναν επιθετικό ο οποίος ανάγκασε αρκετές ομάδες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να τον κάνουν δικό τους.

Διαβάστε επίσης:

https://balla.com.cy/2022/01/28/tim-matavs-gia-tin-epithesi-tis-omonoias/

Πρώτη ήταν η Ολλανδική Γκρόνιγκεν τα… λαγωνικά της οποίας τον εντόπισαν στην Σλοβενία το 2006 και πλήρωσαν σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο για να τον πάρουν στην Ολλανδία. Τον έδωσαν δανεικό στην Έμεν για να «ψηθεί» και όταν επέστρεψε άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς με 14 γκολ την σεζόν 2009-2010 και 18 την αμέσως επόμενη.

ΟΜΟΝΟΙΑ) Τιμ Ματάβζ in action! (vids) | Protathlima.com
Τον Αύγουστο του 2011 ήταν η σειρά της Αϊντχόφεν να βγάλει από τα ταμεία της ένα ποσό της τάξεως των 7 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Έβγαλε τα λεφτά του στο Αϊντχόφεν και οι Ολλανδοί δεν είπαν όχι στην πρόταση τεσσάρων εκατομμυρίων από την Άουγκσμπουργκ.
Έπαιξε δύο σεζόν στην Μπουντεσλίγκα χωρίς να προσφέρει τα αναμενόμενα και πήγε δανεικός στην Τζένοα. Δεν του έκατσε ούτε η
Serie A’ αλλά ούτε και η επιστροφή του στην Γερμανία για λογαριασμό της Νυρεμβέργης (πάλι δανεικός από την Άουγκσμπουργκ).
Τον Ιούνιο του 2017 η Φίτεσε τον… επαναπάτρισε στην Ολλανδία. Τον πήρε ελεύθερο αλλά του έδωσε ένα καλό συμβόλαιο και βρήκε τον εαυτό του. Φαίνεται ότι η Ολλανδία του… έκατσε καλά. Τρεις γεμάτες σεζόν με πολλά γκολ και στην συνέχεια μια σεζόν στην Αλ Γουάντα.
Τελευταία του ομάδα ήταν η Μπούρσασπορ της Τουρκίας, ήταν βασικός με 16 συμμετοχές (14 βαισκός και δύο αλλαγή) αλλά αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του και να έρθει στην Κύπρο για να παίξει για λογαριασμό της Ομόνοιας. Ακόμα δεν έκλεισε αλλά υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία και με την κάθοδο του στο νησί μας θα πέσουν και οι υπογραφές.

Από το 2011 μέχρι το 2019 έπαιζε ανελλιπώς στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποκορύφωμα τα εφτά γκολ με την φανέλα της Αϊντχόφεν στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2012-2013, τα τρία κόντρα στη Νάπολι μέσα στην Ιταλία στο επικό 3-1 της PSV. Ξεχωρίζει και το γκολ κόντρα στην Μίλαν στο 1-1 της σεζόν 2013-2014 και πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Χρίστος Χρίστου