Από την ημέρα που αναβλήθηκε το ματς με την ΑΕΚ, η προσοχή στον Ολυμπιακό στράφηκε αποκλειστικά στο Λευκωσιάτικο ντέρμπι με την Ομόνοια την ερχόμενη Δευτέρα.
Μάλιστα νέος προπονητής Λούκας Αλκαράθ παρακολούθησε την επικείμενη αντίπαλο στο παιχνίδι με την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» και ανάλογα με αυτά που είδε αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές θα καταστρώσει το πλάνο του.
Ο Ισπανός προπονητής για τον οποίο το παιχνίδι με την Ομόνοια θα αποτελέσει τα πρώτα του διαπιστευτήρια, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μουκτάρη, Κονφέ και Μανρίκε. Αντίθετα είναι πανέτοιμος ο Γουίλσον και τέθηκε στην διάθεση του.
Παρά τις σημαντικές απουσίες το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα και αυτό ένεκα και της παρουσίας του νέου προπονητή. Ο Ολυμπιακός θα πάει με πολύ καλή ψυχολογία στο σημαντικό ματς της Δευτέρας με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά από δυόμιση μήνες.
Όσον αφορά τον Μιχάλη Μανιά που αποτελεί την πρώτη προσθήκη του Ιανουαρίου, τον περιμένουν τις επόμενες μέρες στην Κύπρο για να ενταχθεί στις προπονήσεις, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για ακόμα μια μεταγραφή.