Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της έρευνας του Υπουργείου Υγείας στην υπόθεση των Ροσάλες-Ακοράν, αναμένεται να γίνει γνωστό προς τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας.
Αυτό αυτομάτως δημιουργεί το ερώτημα αν ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, θα εκδικάσει την ένσταση του Απόλλωνα προτού έχει στα χέρια του το πόρισμα και τα αποτελέσματα. Αυτό εναπόκειται αποκλειστικά στον ίδιο.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά: σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ΑΕΚ κατέθεσε χθες Πέμπτη την υπερασπιστική της γραμμή, η οποία ξεπερνάει τις 100 σελίδες. Ο Απόλλωνας από την πλευρά του, θα έπρεπε μέχρι σήμερα Παρασκευή να καταθέσει διευκρινήσεις, λόγω ωστόσο του όγκου της υπερασπιστικής γραμμής της ομάδας της Λάρνακας, του δόθηκε παράταση μέχρι τη Δευτέρα.
Την Τρίτη, η ΚΟΠ θα πρέπει να καταθέσει στον Αθλητικό Δικαστή το οτιδήποτε έχει (εάν έχει) ως επιπλέον μαρτυρία για την συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτή θα είναι και η τελευταία… πράξη της διαδικασίας. Το επόμενο βήμα είναι να εξετάσει ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης όλα τα στοιχεία που θα έχει ενώπιον του από όλες τις πλευρές κι ακολούθως να πάρει την απόφασή του.
Επιστρέφουμε στο ερώτημα, αν προτίθεται να περιμένει το πόρισμα του Υπουργείου. Μπορεί μεν να το πράξει, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί όντως να λάβει την απόφασή του χωρίς να έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα της έρευνας του Υπουργείου Υγείας, αν κρίνει πως τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του είναι αρκετά.
Τι γίνεται ωστόσο, στο ενδεχόμενο που επιλέξει να περιμένει και το πόρισμα; Εδώ προκύπτει θέμα και μάλιστα μεγάλο κι εξηγούμαστε: εφόσον το πόρισμα βγει την Παρασκευή, τότε θα πρέπει αρχικά να ενημερωθούν οι δύο ομάδες και η ΚΟΠ, να μελετηθεί και ακολούθως θα σταλεί στον κ. Βρυωνίδη.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η διαδικασία θα είναι αρκετά χρονοβόρα, πολύ περισσότερο ακόμη αν οποιαδήποτε ομάδα εφεσιβάλει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, όποια κι αν είναι αυτή.
Συνεπώς, αν ο κ. Βρυωνίδης εκδικάσει την ένσταση του Απόλλωνα αρχές της ερχόμενης βδομάδας, τότε δεδομένα θα το πράξει χωρίς να έχει στα χέρια του το πόρισμα της έρευνας του Υπουργείου Υγείας. Κάτι πάντως που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί…

Ανδρέας Βεντούρης