Δηλώσεις στοστο sport365.fr (Πατήστε ΕΔΩ για το δημοσίευσμα) παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Φουάντ Μπασιρού μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Κομόρων από το Καμερούν.
Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα και ο άσος των «πρασίνων»:
Φουάντ, οι Κομόρες αποκλείονται μετά από ένα ηρωικό ματς, και χωρίς επαγγελματία τερματοφύλακα. Τι νιώθεις; «Αδικία. Όταν σου στερούν το δικαίωμα να αγωνιστείς επί ίσοις όροις, όταν οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους, όταν οι αποφάσεις των διαιτητών εγείρουν πολλά ερωτηματικά, είναι δύσκολο να ζεις. Στερηθήκαμε να παίξουμε με τερματοφύλακα. Αυτό είναι απαράδεκτο για το Αφρικανικό ποδόσφαιρο, και για το ποδόσφαιρο γενικότερα. Δεν τηρήθηκε η δικαιοσύνη του αγώνα. Νέοι κανόνες εφαρμόστηκαν την Κυριακή το βράδυ, για τη φάση των 16. Είναι πραγματικά δύσκολο να το αποδεχτείς. Δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ξαφνικής αλλαγής. Αλλά είμαι περήφανος που εκπροσώπησα τη χώρα μου, περήφανος για τα αδέρφια μου. Μπορούμε να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά».
Πώς δικαιολογηθήκατε που αρνηθήκατε να χορηγήσετε εξαίρεση στον Ali Ahamada; «Αυτό που μας είπαν είναι ότι τώρα ένας παίκτης που ήταν θετικός στον Covid-19 και ξαναγίνει αρνητικός πρέπει να κάνει πενθήμερη καραντίνα. Αυτός είναι ένας νέος κανόνας που εισήχθη την Κυριακή. Γιατί τώρα που είχε ξεκινήσει η φάση των 16, γνωρίζοντας ότι την Κυριακή έγινε αγώνας στον οποίο δεν ίσχυε ο κανόνας. Γιατί; Δεν μπορώ να σου απαντήσω. Είναι κρίμα για τον ανταγωνισμό, που είναι ένας πολύ καλός διαγωνισμός. Είναι λυπηρό που για εμάς τελειώνει έτσι».
Άλλες διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ, προβλέπουν ότι η απουσία τερματοφύλακα είναι λόγος για την αποτροπή ενός αγώνα. Απόψε, η CAF επινόησε το ποδόσφαιρο χωρίς τερματοφύλακα. Τι νομίζετε; «Εναπόκειται στο CAF να τους απαντήσει. Δεν θέλει να μιλήσει; Έχετε την απάντησή σας!… Είμαστε όλοι παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Απλώς ζητάμε να είναι ίσο για όλους. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, μόνο αυτό ζητάμε. Εάν εφαρμόζοντα κανονικά οι κανόνες, και το Καμερούν ήταν πιο δυνατό και μας απέκλειε, θα το είχαμε αποδεχτεί. Αλλά το να χάνεις με αυτόν τον τρόπο και να μην έχεις αυτό το κεφάλαιο, είναι πραγματικά κρίμα για αυτόν τον ανταγωνισμό».
Ο Chaker Alhadhur έκανε ένα υπέροχο παιχνίδι… «Είναι όμορφο αυτό που έκανε. Είναι πολύ όμορφο. Το να αφοσιωθεί στο έθνος, σε έναν ρόλο που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν, είναι αξιοθαύμαστο. Αυτή είναι η δύναμη της ομάδας μας. Δεν υπάρχει εγώ, είμαστε όλοι έτοιμοι να θυσιασθούμε».
Για την αποβολή του Nadjim Abdou από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αυτή η κόκκινη κάρτα σας χάλασε το ηθικό; «Δεν χάλασε τη διάθεσή μας, αλλά ήταν ακόμα μια δύσκολη απόφαση να την αποδεχθούμε. Δεν ξέρω αν άξιζε την κόκκινη κάρτα. Ειδικά όταν δύο λεπτά μετά έρχεται ο διαιτητής να μου μιλήσει και μου λέει «Άνθρωπος είμαι, κάνω λάθη». Δεν νομίζω ότι είναι πράγματα που πρέπει να ειπωθούν αυτή τη στιγμή. Έχει VAR, το οποίο υπάρχει για να μειώσει τα λάθη. Μπορώ να δεχτώ μερικά από αυτά, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζονται δύο λεπτά για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση».