Οι πληροφορίες μας ότι ο Τσάβι Ρόκα κινείτο για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης επιβεβαιώθηκαν πλήρως, μετά και τη γνωστοποίηση της μεταγραφής του Όμρι Άλτμαν.
Ο Ισραηλινός, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης αλλά κι ως δεύτερος επιθετικός, αναμένεται αύριο Παρασκευή στην Κύπρο για τις υπογραφές των συμβολαίων.
Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αν είναι στα… καλά του, θα μπορέσει να προσφέρει στην ΑΕΚ. Μετά το σοβαρό τραυματισμό του στον Παναθηναϊκό, είχε επιστρέψει στο Ισραήλ και στη Χάποελ Τελ Αβίβ, όπου έκανε δύο πολύ καλές σεζόν (2019-20 και 2020-21) σκοράροντας 11 και 7 γκολ, σε 32 και 30 συμμετοχές αντίστοιχα.
Στην πορτογαλική Αρούκα ωστόσο δεν πέτυχε καθώς ο προπονητής της, Αρμάντο Φρέιτας, δεν τον πίστευε και δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις… Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, του πρόσφερε ένα πολύ καλό συμβόλαιο σε χρονική διάρκεια και οικονομικό και τον έκανε δικό της!
Απ’ εκεί και πέρα, πιθανόν οι μεταγραφές να μην έχουν ολοκληρωθεί! Ο Τσάβι Ρόκα είναι πιθανόν να προχωρήσει σε ακόμη μία κίνηση, όπως σημειώσαμε από χθες βράδυ κι αν καταλήξει σε περίπτωση για τον κατάλογο «Α», θα δείξει την πόρτα εξόδου και στον Άμπραχαμ.
Να σημειώσουμε πως εφόσον φτάσει αύριο Παρασκευή το διεθνές πιστοποιητικό εγγραφής του Λαμπόικο, τότε θα διαγραφεί ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ για να πάρει τη θέση του ο Πολωνός. Ο Άλτμαν θα πάρει τη θέση του Τιάγκο που καταλήγει στον Ολυμπιακό (Διαβάστε ΕΔΩ) και μένει να φανεί αν ο Ρόκα θα προχωρήσει οριστικά σε άλλη μία μεταγραφή…

Ανδρέας Βεντούρης