Η έξαρση κρουσμάτων στην Κύπρο συνεχίζεται και ο Ιανουάριος αναμένεται να είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα καταγραφούν τα περισσότερα, από τη μέρα που άρχισε η πανδημία.
Μέσα σε αυτό το μήνα, η ΚΟΠ έχει προγραμματίσει αρκετούς αγώνες για το Πρωτάθλημα Cyta και το Κύπελλο Coca Cola.
Συγκεκριμένα, θα γίνουν πέντε αγωνιστικές για το πρωτάθλημα, ενώ θα διεξαχθούν σχεδόν όλες οι αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του κυπέλλου.
Βαρυφορτωμένο πρόγραμμα εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων και αναπόφευκτων αναβολών, αφού όλες οι ομάδες ταλαιπωρούνται από τον κορωνοϊό.
Το πρόγραμμα είναι τόσο γεμάτο που οι δύο πρώτες αναβολές ορίστηκαν 40 μέρες σχεδόν, μετά την αρχική ημερομηνία. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες στις ομάδες λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στην Κύπρο με το ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε αυτά τα παιχνίδια και των μεταγραφών που έπονται.
Παράλληλα, βάζει εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος αφού οι αγώνες που ορίστηκαν, αλλά και αυτοί που θα ακολουθήσουν (είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουμε και άλλες αναβολές μέσα στις επόμενες βδομάδες) θα γίνουν στο τέλος της πρώτης φάσης, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η ΚΟΠ εγκλωβίστηκε με τον ορισμό των αγώνων κυπέλλου μέσα στον Ιανουάριο. Στο μήνα με τις πέντε αγωνιστικές πρωταθλήματος και έτσι δεν μπορεί να αξιοποιήσει κάποιες ημερομηνίες για να ξεμπερδεύουν νωρίτερα οι ομάδες με τα αναβληθέντα παιχνίδια.
Το πρόβλημα θα διογκωθεί αν αυξηθούν οι αναβολές αγώνων το επόμενο διάστημα, αφού δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Ειδικά, αν μια ομάδα έχει συνεχόμενες αναβολές.
Δυστυχώς για την Κύπρο, παρατηρείται το φαινόμενο να χρειαζόμαστε 8 ημερομηνίες σε διάστημα τριών βδομάδων για να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Όταν σε όλο τον κόσμο αυτό μπορεί να γίνει σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα…
Άλλο ένα λάθος, ήταν η επιστροφή στις διπλές αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Πέρσι, λόγω έλλειψης ημερομηνιών ήταν μονοί οι αγώνες. Θα μπορούσε και φέτος να ισχύσει το ίδιο…
Όσο περνά ο καιρός και θα στενεύουν τα περιθώρια, θα αρχίσουν και οι φωνές από προπονητές και παράγοντες, αφού θα βλέπουν τις ομάδες να αναγκάζονται να δίνουν συνεχόμενα και σημαντικά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.
Υ.Γ.: Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δίχως λογική, απόφαση για να μην διεξαχθούν αγώνες το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, για να πάνε ξεκούραστοι οι διεθνείς στα παιχνίδια της Εθνικής;

Ανδρέας Ανδρέου