Χαμένη ευκαιρία με τα όλα της. Το ΑΠΟΕΛ, απέτυχε να νικήσει τον Άρη και εξακολουθεί να…τρέχει πρώτα για μία θέση στην πρώτη 6άδα και στη συνέχεια για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
Σε ματς που έπρεπε να βρει τρόπο να πάρει τους τρεις βαθμούς, απέτυχε να τα καταφέρει αφού παγιδεύτηκε από τον αντίπαλο και αναγκάστηκε να αλλάξει τρόπο ανάπτυξης για να αποφύγει τα χειρότερα.
Το γεγονός ότι απέφυγε την ήττα στις καθυστερήσεις και κράτησε το αήττητο για 11η αγωνιστική (τελευταία ήττα από την Ανόρθωση στην 5η αγωνιστική) δεν δίνει σε κανένα δικαίωμα να πανηγυρίσει.
Το ΑΠΟΕΛ δεν έφτασε σε καλή απόδοση. Απλά, είχε κάποια καλά κομμάτια στα δύο ημίχρονα, όμως είναι αλήθεια ότι τα βρήκε σκούρα από τον Άρη και όπως στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό, δεν ικανοποίησε με την αγωνιστική του παρουσία.
Είναι πλέον κατανοητό, ότι οι ισοπαλίες και μάλιστα αυτές στο ΓΣΠ, δεν ευνοούν καθόλου τον στόχο για να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις πρώτες θέσεις και παρά το γεγονός ότι υπολείπεται δύο αγώνες, εντούτοις υπολείπεται πολλούς βαθμούς από τους βασικούς αντίπαλους που κυνηγούν την 1η θέση.
Στον αγώνα με τον Άρη, έμειναν πολύ μακριά από τις καλές τους εμφανίσεις κάποιοι παίκτες. Ο Ντε Βινσέντι, ο Ντογκαλά, ο Νατέλ αλλά και ο Σόουζα, δεν έδωσαν αυτά που μπορούν και ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα απέτυχε να φτάσει στα στάνταρ της απόδοσης της.
Επόμενος αντίπαλος, την ερχόμενη Κυριακή, η Δόξα Κατωκοπιάς. Χωρίς τους τιμωρημένους Τσεπάκ-Βινίσιους- Σόουζα και Κβιλιτάια και χωρίς (όπως φαίνεται) το Μάριους Λουντέμο καλείται να επιστρέψει στις νίκες.
Σημειώνουμε επίσης την επανάληψη ενός καθιερωμένου σκηνικού στο φετινό ΑΠΟΕΛ που αφορά την ευκολία με την οποία δέχονται κάρτες από τους διαιτητές οι παίκτες του.
Άλλες 5 κίτρινες (Τσεπάκ-Βινίσιους-Σόουζα-Νατέλ-Καρώ) στο παθητικό της ομάδας του Σωφρόνη που έχει κυριολεκτικά φορτωθεί με τιμωρίες ελέω αυτού του γεγονότος.