Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες θα πρέπει να μπουν για λίγο στην άκρη. Η ΑΕΚ καλείται να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη στο αποψινό παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο (19:00), προκειμένου να μπορέσει να πετύχει το μοναδικό της στόχο και να μην αποχωρήσει με απρόσμενες απώλειες.
Ο βαθμός επικινδυνότητας του αγώνα είναι ψηλός, απέναντι σε μία ομάδα που επίσης θέλει τους βαθμούς για τους δικούς της λόγους κι έχει δείξει κόντρα στους μεγάλους ότι είναι σκληρό καρύδι.
Είναι μια ευκαιρία για την ΑΕΚ όχι απλά να διατηρηθεί στην κορυφή, αλλά να εκμεταλλευτεί και τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων της αγωνιστικής, πολύ περισσότερο δε του ντέρμπι μεταξύ του Απόλλωνα και της Ομόνοιας. Ταυτοχρόνως, να αποκτήσει μία μεγαλύτερη ηρεμία μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα.
Ο Νταβίντ Καταλά δεν υπολογίζει στους τρεις ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κορωνοϊού. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα.
Ο Τούμπας θα επιστρέψει στο τέρμα, με τους Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς να συγκροτούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Ροσάλες δεξιά και τον Γκαρσία αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, ο Άμπραχαμ αναμένεται να πάρει τη θέση του Λουΐς Γκουστάβο που μένει εκτός, έχοντας στο πλευρό του τον Μάμα. Εκτός κι αν ο Καταλά επιλέξει στη μεσαία γραμμή τον Εσπινόσα.
Ο Γκιούρτσο θα αγωνιστεί στο ένα άκρο της επίθεσης και στο άλλο ένας εκ των Εσπινόσα-Ακοράν. Διατηρείται επίσης το δίδυμο Τρισκόφσκι-Ρόμο στην κορυφή.
** Πέντε ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο όριο καρτών. Πρόκειται για τους Μάμα (7), Τάντι, Ακοράν, Μιλίτσεβιτς και Τούμπα (2).

Ανδρέας Βεντούρης